• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Leiebil fra Cagliari

Sardinia er begrenset i størrelse, slik at du fint har muligheten til å utforske hele øya. Buss og tog er mulige transportmuligheter, men fleksibiliteten din øker naturlig nok betydelig med leiebil.Mange av veiene er svingete og harbakker opp og ned. Du vil helt sikkert oppleve veier hvor du må tute før svingen for å gjøre eventuelle motgående biler oppmerksomme på at du kommer.

Men det finnes også fine hovedveier. Og på Sardinia er det, i alle fall i skrivende stund, lite bompenger i motsetning til ellers i Italia. Dog må du regne med bompenger fra Cagliari og sørvestover til f.eks. Pula.

Leiebil er rimelig og det finnes en rekke utleiekontorer på flyplassen, i Cagliari og ved de største turistresortene.Her er noen utfluktsmål vi anbefaler med utgangspunkt i Cagliari:

Su Nuraxi

Su Nuraxi ligger ca 60 km fra Cagligari, retning nord. Denne byen er på Verdensarvlisten til UNESCO. Årsaken er at her finner du arkeologiske monumenter, såkalte nuragher, og som er 20 meter høye tårn, runde i formen og bygget av
stein. Alderen på disse er formodelig mer enn 3500 år. Det hevdes til og med at noen er fra år 2500 f.Kr.

Alghero

Provinsen Sassari nordøst på Sardinia er stedet hvor du finner byen Alghero. Her snakkes det fortsatt katalansk og det var frem til 1600-tallet det offisielle språket.

Alghero har vært befolket siden prehistorisk tid. I dag er det ca. 45.000 innbyggere her. Før og etter tid på stranden kan du besøke den katalansk-gotiske katedralen Cattedrale di Santa Maria Immacolata di Alghero fra 1593, gå gjennom Torre del Portal og ta pittoreske bilder av den gamle bymuren og bygningene innenfor.

Avstanden fra Cagliari er ca 240 km.

Asinara Nasjonalpark

Asinara Nasjonalpark er verdt et besøk. Asinara er en øy som ligger nordvest for Sardinia med mindre enn 1000 fastboende. Fascinerende er det å se dyrereservatets flokker med ville esler. De er nemlig albinoer.

Du kan ta båt fra Torre Pelosa helt på nordvestspissen av Sardinia. Eller du kan sjekke med hotellet om det er en båtarrangør som ordner turer fra litt nærmere Cagliari. Det er nemlig litt over 260 km til Torre Pelosa fra Cagliari.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Reisetilbud

Reiseplaneten redReiseplaneten jobber så hardt som mulig for å gi deg de beste reiseguidene helt gratis.  Du støtter oss ved å kjøpe dine reiser via våre partnere.


Lufthansa logoLufthansa er et av verdens største flyselskaper og tar deg ut på eventyr. Sjekk priser og reiser!


supersaver

 


Supersaver er Norges store lavpris reiselivsside. Bestill billige reiser hos Supersaver!


Booking com logoBooking.com er kjent for sine svært gode priser og flotte nettsider. Bestill ditt hotell her!

 


 

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.