• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Vannkrise i Capetown

En av verdens vakreste byer, Cape Town i Sør-Afrika er farlig nær dommedag. 22. april sies å være "Day Zero", dvs. dagen når Cape Town ikke lenger har mer vann.Det interessante med Cape Town er at byen historisk sett alltid har hatt masse vann. Men de to siste årene har det ikke kommet noe regn i regntiden.

Derfor har myndighetene kommet med strenge reguleringer. Ingen får dusje mer enn 2 minutter. Man får ikke fylle bassenger eller vaske bilen. Dessverre for myndighetene (og folket i Cape Town) så er det bare såvidt halvparten av byens innbyggere som følger påleggene.

Et stort problem for Cape Town er byens enorme populasjonsvekst. De siste 20 årene har befolkningen nær doblet seg. Langt over en million nye mennesker øker naturlig nok vannforbruket enormt.

Sør-Afrika trenger vann til sine gårder

Videofilmen under viser imidlertid et stort etisk dilemma. Sør-Afrika har som kjent mange store gårder. Og for at dyr og planter skal vokse og leve, trengs det vann - mye vann. Landets myndigheter har med viten ledet vann forbi Cape Town og videre ut på landet. Gårdene gir mat og de gir arbeidsplasser. Men kan det gå på bekostning av en storby med 4 millioner innbyggere?

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Les gjerne mer om vannkrisen i Cape Town hos Time

contentmap_plugin

Reisetilbud

Reiseplaneten redReiseplaneten jobber så hardt som mulig for å gi deg de beste reiseguidene helt gratis.  Du støtter oss ved å kjøpe dine reiser via våre partnere.


Lufthansa logoLufthansa er et av verdens største flyselskaper og tar deg ut på eventyr. Sjekk priser og reiser!


supersaver

 


Supersaver er Norges store lavpris reiselivsside. Bestill billige reiser hos Supersaver!


Booking com logoBooking.com er kjent for sine svært gode priser og flotte nettsider. Bestill ditt hotell her!

 


 

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.
 
nudecelebvideo.net loadpornmovies.com