annonse
annonse
annonse

Reiseguide Edinburgh

Skriv ut Edinburgh

Edinburgh

Reiseguide til deg!


Svært få hovedsteder ligger så vakkert til som Edinburgh. Byen er omgitt av flere høye vulkanske klipper. På en av klippene ruver Edinburgh Castle majestetisk over gamlebyen, med vertikale stup på tre kanter, og den berømte strekningen Royal Mile som tar deg til Holyrood Castle i Edinburgh by.

Edinburgh er Storbritannias nest mest besøkte by etter London, og de fleste opplever at skottene er atskillig mer joviale, pratsomme og gjestfrie enn de noe mer distanserte engelskmennene.

Nordmenn har omsider begynt å få øynene opp for den skotske hovedstaden, og med direktefly er du bare to timer unna denne høyst sjarmerende byen. Du har mer enn nok av kulturelle attraksjoner og severdigheter i Edinburgh til å holde deg travelt opptatt en langhelg.

Edinburgh har vært hovedstaden i Skottland siden 1437, men er med sine 450 000 innbyggere ikke den største byen i Skottland. Skottlands største by er Glasgow. Det skotske klimaet er beryktet for å være totalt uberegnelig hele året, så vær forberedt på en regnskur uansett når du drar.

Last ned fil Reiseplanetens guide til Edinburgh
(529kb - 1,1 min ved 64K ISDN)

Acrobat-Reader  Last ned gratis Acrobat Reader her hvis du ikke har programmet innstallert fra før!

 

 
 
Annonse
Reiselister - topplister

Verdens vakreste statuer

Så fine at de er verdt turen alene
 

Europas beste sportsmuseer

Interessert i Sport? Besøk disse!
 

Verdens beste naturhistoriske museer!

Vil du møte en Tyrannosaurus rex i ferien?
 

Madame Tussaud over hele verden

En vokskjendis i en by nær deg...
 

Verdens mest forsinkede flyplasser

Husk å pakke tålmodighet!