Forsidebilde SurfersBeach

Savoy, Londons mest berømte hotell

london savoy hotel 2

En titt på fotografiet over og du legger sikkert merke til Savoy hotel i bakgrunnen. Hotellet som går for å være det mest berømte hotellet i London. Oppusset for 100 millioner pund i perioden 2007 til 2010.

Men titt litt ekstra på gaten som leder frem til hoveddøren. Er det ikke noe rart der? Jo, sannelig. Her er Londons eneste høyrekjørte gate! En liten kuriositet i jungelen av attraksjoner i verdensmetropolen London.





Fordelen med London er at du alltid finner noe "nytt" å oppdage.  Når for eksempel reisefølget for n'te gang vil ta turen til Covent Garden så skal du heller utforske området rundt Savoy. Her er en mengde små turistopplevelser du kan ta med deg hjem.

Eksentriske og banebrytende Savoy Hotel

Savoy åpnet sine dører første gang i 1889, nærmere bestemt 6. august, og befinner seg nå som da på the Strand i London. Savoy var det første hotellet i London med elektrisitet og egen heis.

Monet, Frank Sinatra, The Beatles, Marilyn Monroe og en rekke andre celebriteter har festet og overnattet på Savoy. Og det var her Fred Astaire danset på taket og Billy Butlin var gjesten som ankom hotellet med sin (levende) leopard.

Victoria Embankment Gardens

london embankment gardens

Den flotte lille Victoria Embankment Gardens, like ved Covent Garden i London. Det store bygget helt til høyre i bakgrunnen er Savoy Hotel


Feste og overnatte på Savoy kan du også. Men det kan vente til kvelden.  På dagtid er det deilig å sjekke ut "hagen" til Savoy. På baksiden av Savoy finner du nemlig den lille perlen Victoria Embankment Gardens. Parkanlegget ble ferdiggjort i 1874, med totalt fire seksjoner.

I øst har du Tempelhagen, i vest er "hovedhagen" og to mindre hageseksjoner befinner seg sør mot Themsen. 

london embankment gardens 2

 I bakgrunnen ser du Robert Burns. I front er Imperial Camel Corps Memorial


Start med å finne statuen av Robert Burns. Han er kjent som nasjonalpoeten av Skottland og ble i 2009 valgt av skottene som "the greatest Scot". Han døde i 1796, kun 37 år. Kanskje ikke så rart, han hadde et særdeles komplisert kjærlighetsliv med mange koner og enda flere barn.

Du må også ta en titt på Imperial Camel Corps Memorial. Imperial Camel Corps var en militæravdeling som kjempet i ørkenen ved Sinai og Palestina under 1. verdenskrig. Soldatene var hovedsakelig fra Australia, New Zealand og Storbritannia.


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til London - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 


Australia startet import av kameler på 1800-tallet og har den dag i dag store kolonier med kameler. Mange av de australske soldatene hadde erfaring som kamelryttere. Imperial Camel Corps deltok i noen svært tøffe kamper og til de opplevde både viktige seire og led store tap. Korpset eksisterte bare i tre år (fra 1916 til 1919).

london kleopatras nal

Nærmeste T-bane til Kleopatras nål er Embankment Station. Vend kroppen mot Themsen og du kan (nesten) ikke unngå å se Kleopatras nål i London


Få også med deg Kleopatras nål (Cleopatra's Needle) som ligger på andre siden av veien Victoria Embankment på Themsens bredder. Gå til østenden av Victoria Embankment Gardens. "Kleopatras nål", som naturligvis er en obelisk, har sine utgaver også i New York og Paris.

Obelisken var en gave til Storbritannia gitt av Egypt og Sudan i 1819.  Litt ironisk var at den britiske regjeringen takket for gaven, men nektet å finansiere transporten fra Alexandria. Der lå den i 58 år inntil Sir William James Erasmus Wilson sponset frakten på 10000 pund, noe som var en betydelig sum den gangen.

Når du ser severdigheten i dag, så er obelisken flankert av to stykker sfinxer designet av den engelske arkitekten George John Vulliamy (1817 - 1886).  Disse kan naturligvis ikke dateres tilbake til det 18. egyptiske dynasti (ca 1500 år f.Kr) slik som obelisken. 

Mat, drikke og overnatting på Savoy!

Når kvelden kommer så ta turen tilbake til Savoy. Selv foretrekker vi å passere rett gjennom resepsjonsområdet, bukke forsiktig til Marilyn Monroe (henger i ramme på en spiker i Thames Foyer) og går inn på Beauford Bar. Denne baren er et samarbeid mellom Jack Daniels, Cunard og Savoy.  Her kan du lytte til dyktige pianister som underholder mens du nyter en god drink eller to.  

Vit også at Savoy har flere barer og flere restauranter. Blant annet samarbeider Savoy (i skrivende stund) med svært kjente Gordon Ramsey og chef Randy Cook. Den restauranten bærer det lite flatterende navnet "Savoy Grill". 

Hvorfor ikke overnatte på Savoy? Det er dyrt, men en natt kan nok organiseres inn i feriebudsjettet til mange.  

Sjekk priser og tilgjengelighet på Savoy her.

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.