Forsidebilde SurfersBeach

Verdens dyreste nyttårsfeiringer

sydney nyttar fyrverkeri

Klar for en gåte? Hva koster mer enn 60 millioner kroner og varer ca. 10 minutter? Vel, svaret får du vite den 31. desember ved midnatt.

Photo: By Adam.J.W.C. - Own work, CC BY 3.0, Link



De store byene konkurrerer om å arrangere de flotteste fyrverkeriene på nyttårsaften. Og for mange har det blitt en årlig ferieopplevelse å besøke en ny "nyttårsby".  I New York møter en millioner mennesker opp på Times Square og teller ned til midnatt, og mange mener det er det mest fantastiske. Men hvilke byer har egentlig de mest storslåtte fyrverkeriarrangementene?

London

London har hatt gigantiske organisert fyrverkerier siden tidlig 2000-tallet i City og minst en halv million mennesker forsøker å trenge seg ned til Southbank hvor kanskje bare 100 000 får plass. London er kjent for et fyrverkeri med mer enn 10 000 eksplosjoner og 400 ulike typer fyrverkeri. Og hvem vil ikke se og høre at selveste Big Ben slå sine tolv slag?

 

Dubai

Dubai har (naturligvis) hatt Guinness-rekorden med tanke på verdens største fyrverkeri. Mer enn 500.000 ulike raketter og eksplosjoner skutt ut fra blant annet Burj Khalifa (i skrivende stund verdens høyeste bygning) gjør dette til en opplevelse du bare må få med deg.

Behøver vi å si at nesten ingen bruker mer penger enn Dubai på fyrverkeri?

 

Sydney

Sydney har helt siden den store "år 2000-festen" jobbet aktivt for å bli nyttårsdestinasjonen med stor N. Vi snakker om årlige kostnader på langt over 40 millioner kroner for å gi folk den store WOW-effekten. Og med omgivelser som Operahuset og Harbour Bridge er det vanskelig å slå Sydney med tanke på fyrverkeri og nyttårsfeiring.

Og for å overgå Dubai skal Sydney nå sprenge alle rammer og bruke ca 60 millioner kroner i følge Daily Mail i Australia.

 



Andre flotte byer å feire nyttårsaften

Du behøver nødvendigvis ikke reise jorden rundt for å oppleve et storslått fyrverkeri på nyttårsaften som du aldri vil glemme. Og det finnes flere byer enn ovenstående som har masse å by på.

Noen anbefalte byer som virkelig kan fyrverkeri på nyttårsaften er Edinburgh, Rio de Janeiro, Barcelona, New York og Wien.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.