Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Østerrike

Hovedstad: Wien
Folketall: 8,199,783 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: ingen
Valuta: euro (EUR)
Språk: 98 % av befolkningen snakker tysk. I tillegg har man små slovenske, ungarske og kroatiske mindretall.
Nasjonaldag: 26. oktober
Religion: Kristendom (78 % av befolkningen er romersk-katolsk)
Landegrenser: Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Italia, Liechtenstein, Slovakia, Slovenia og Sveits
Styreform: Føderal republikk
Klima: kontinentalt klima med kalde vintre og relativt varme somre.

Osterrike

 Østerrike og landets historie
Østerrike har en svært lang og kompleks historie. Området var bebodd av keltiske stammer før det ble innlemmet i Romerriket. I århundrene etter Romerrikets fall ble regionen stadig invadert av slavere, bavariere og avarer. Det Habsburgske Dynasti utvidet landegrensene betydelig, og tok for seg store deler av dagens Ungarn, Slovenia og sørlige Tyskland.

På 1700- og 1800-tallet var Østerrike blitt en europeisk stormakt, og inngikk en union med Ungarn i et dobbelt kongerike i 1867. Denne opphørte etter 1.verdenskrig, da unionen var på den tapende side og endte i økonomisk og politisk kaos. Nazistene under den østerikskfødte Adolf Hitler annekterte landet i 1938.

Etter 2.verdenskrig ble Østerrike, som Tyskland delt opp i en britisk, en sovjetisk, en fransk og en amerikansk sone, og landet fikk ikke sin selvstendighet igjen før i 1955. I dag er Østerrike et velfungerende, velstående demokrati med høy levestandard og en høyt utviklet industri. Østerrike er i skrivende stund ikke medlem av NATO (har observatørstatus), men sluttet seg til EU i 1995.

Østerrike som ferienasjon
Østerrike er en av Europas beste destinasjoner for en skiferie, og på vinteren strømmen turister fra hele verden til de østerrikske Alpene, gjerne med base i Innsbruck. Østerrike er totalt omsluttet av sine naboland og har ingen kystlinje, men idylliske innsjøer som Traunsee i turistregionen Salzkammergut er et godt alternativ.

For en kulturell langweekend er det få byer som matcher Wien , hvor det historiske sentrum knapt ser ut til å ha endret seg på flere hundre år. Prøv også å få med deg Mozarts fødested Salzburg, i Alpene helt på grensen til Tyskland. Salzburg har en nydelig barokkarkitektur i sitt bysentrum og har vært på UNESCOs Verdensarvliste siden 1997. Ikke bare Mozart, men også store komponister som Strauss, Haydn, Schubert, Mahler og Beethoven var født i eller bodde i Østerrike.

Mange østerrikere, spesielt i turistnæringen, snakker eller forstår engelsk, men lyser opp hvis du i det minste forsøker å snakke tysk til dem. Innenriks transport i Østerrike er veldig godt utbygd og ikke spesielt dyrt. Både jernbanen og rutebusser bringer deg raskt frem, og med mindre du skal fra helt i øst til helt i vest, er det ikke nødvendig å fly.


Våre destinasjoner i Østerrike

Wien

 
   
 


Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 
 

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.