Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Med barn i Stockholm

stockholm moderne museet2

Det er ikke uten grunn at Stockholm er populær blant barnefamilier. Det finnes nemlig mange barnevennlige attraksjoner i byen. Restauranter over hele Stockholm tilbyr som regel egne barnemenyer, og på T-bane og buss er det gratis for barn under tolv år i helgene.



Djurgården og Skansen er et ypperlig utgangspunkt for aktiviteter sammen med barn. Her finner du barne-zoo og et stort terrarium med eksotiske dyr. Det er også store friarealer her.

Fornøyelsesparker i Stockholm

Gröna Lund er en stor fornøyelsespark som ligger på Djurgården. Her er berg- og dalebaner, spøkelseshus og alt annet som hører med.

Aquaria er et vannmuseum som blant annet viser livet i Amazonas og våre nordiske hav. Det er også et saltvannsakvarium der. Museet er åpent alle dager kl. 1000–1630. Mandager er det stengt. Adressen er Falkenberggatan 2, Djurgården.

Junibacken er et eventyrmuseum der barna kan utforske Astrid Lindgrens verden. Her møter de Pippi Langstrømpe, Emil og alle de andre kjente Lindgren-figurene.

Kulturhuset på Sergels Torg (Norrmalm/City) har kultursenter også for barn. Du finner verksteder, lekeplasser, utstillinger og forestillinger tilpasset barn.

Parker og sportsanlegg i Stockholm

Det finnes mange parker i Stockholm. Disse har gjerne lekeplasser, sportsanlegg eller badeanlegg. Forslag til parker er Kungsträdgården i Norrmalm eller Vasaparken i Vasastan. Denne siste er omtalt i mange av Astrid Lindgrens bøker. Du finner parken ved å gå Dalagatan eller Torsgatan. Om vinteren er det mulig å gå på skøyter i parken.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.