Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Sport i Sydney

Australias suverent mest populære sport er australsk fotball, en rå blanding av rugby og fotball som spilles på en oval bane med inntil 18 spillere på hvert lag som kjemper fysisk for å få ballen mellom stengene. Finalen i Australian Football League er landets største sportsbegivenhet hvert år og følges av millioner av TV-seere. Hele 17 % av landets befolkning var til stede på en eller flere kamper i 2005.



Sydneys stolthet er The Sydney Swans, som vant serien i 2005 og tapte knepent for Perths West Coast Eagles i 2006. De spiller sine hjemmekamper enten på Sydney Cricket Ground med 44 000 tilskuerplasser, eller på Telstra Stadium med 83 000 plasser. Hjemmekampene som spilles i sesongen mars–september er sjelden utsolgt, og billetter kan skaffes på klubbens hjemmeside.

Fotball
Vanlig fotball har også økt voldsomt i popularitet de siste årene, og Australias landslag ligger per juli 2009 på en knallsterk 16. plass på FIFAs verdensranking. De gjorde en høyst respektabel innsats i fotball-VM i 2006, der de kom seg til åttendedelsfinalen før de tapte 1–0 for den vordende verdensmesteren Italia, etter et særs kontroversielt straffespark tre minutter på overtid. Lagets mest kjente spillere er Tim Cahill, Harry Kewell og Brett Emerton, som alle spiller i engelsk Premier League.

Australias toppserie i fotball er The Hyundai A-League med bare åtte lag, deriblant Sydney FC, som i noen år hadde Manchester Uniteds tidligere stjernespiss Dwight Yorke på laget. Sydney FC spiller sine hjemmekamper på Aussie Stadium, som har 45 000 tilskuerplasser, like utenfor sentrum. Det er sjelden mer enn en tredjedels fullt, så billetter er ikke noe problem å få tak i. 

Vannsport er naturligvis det mest populære for de som vil være aktive selv, og på Sydneys strender kan du drive med surfing, seiling og dykking.

Golf
Golfspillere kan velge og vrake i utallige baner i og rundt Sydney. Blant de beste banene regnes Terrey Hills Golf and Country Club, en 18-hulls bane som ligger i 116 Booralie Road noen kilometer nord for sentrum.  Her finner du full oversikt og vurdering av hver enkelt bane.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.