Matglede med øl i Brussel

Brussel blondinen og brunetten

Det er få hovedsteder som kan by på tilsvarende matopplevelser for mave og sjel som hovedstaden i Belgia. Spesielt for de mange som setter stor pris på godt øl, er Brussel den optimale byen å besøke.

Middagen er en sosial happening, og et hyggelig middagslag skal gjerne vare i flere timer i Brussel. Så ta med deg noen venner og spandér en kveld på en av våre anbefalte restauranter!


PS! Ingresssfotografiet  er tatt av Photo by Bernt Rostad - Lisensrettigheter



Comme Chez Soi i Brussel

brussel comme chez soiComme Chez Soi i Brussel er en av de beste restaurantene i Europa. Dermed basta! Photo by Photo by Inspirational Food - Lisensrettigheter

Comme Chez Soi befinner seg på Place Rouppe 23 sørvest for Grand Place, men det visste du kanskje allerede? Dette er jo antagelig den aller mest kjente restauranten i Belgia. Og en av de aller beste i Europa.

Men vær klar over følgende: Menyen er fransk, kvaliteten er topp og prisene er stive!

Comme Chez Soi åpnet allerede i 1925 og siden har det knapt vært mulig å få bord der uten å reservere i god tid!

NB! Restauranten holder stengt søndager og mandager, og dessuten er den kun åpen for middag på onsdager.

Restobieres i Brussel

brussel restoberies

Restobieres må vel være alle ølelskeres favorittrestaurant? Photo by Bernt Rostad - Lisensrettigheter

Restobieres i rue de Renards 32 tilbyr mat fra det belgiske kjøkken og byr også på en anseelige sorter med belgisk øl, visstnok flere enn 150! Og ølet benyttes dessuten flittig i selve matlagingen. Eieren er legendariske Alain Fayt, og han og hans medhjelpere vil garantert gi deg en uforglemmelig aften. Men husk at denne spesielle restauranten ikke er åpen andre dager enn fra torsdag til og med søndag.

Ring 02-502 72 51 for reservasjon. Rue de Renards 32 ligger ca 1,5 kilometer sørvest for Grand Place.

Belga Queen i Brussel

brussel belga queen

Belga Queen er en fantastisk stilig restaurant med et interiør du neppe har sett makent til.
Photo by Photo Capitu (ou Marcela) Capitu (ou Marcela) Lisensrettigheter

Belga Queen i rue Fossé aux Loups 32, ikke lange veien (ca 500 meter) nordøst fra fantastiske Grand Place. Kjøkkensjefen Antoine Pinto hos Belga Queen regnes blant de beste i Europa.

Restauranten er like mye en fryd for øyet som for magen, og det sier vi uten å mene at det er noe i veien med kvaliteten på maten. Dessuten er det i samme lokaler også en østers-bar, sigar-lounge og naturligvis en øl-bar med eksklusive og gode øl som Palm, Gueuze Boon, Rodenbach og Brugse Tripel.

På Belga Queen er alle ingredienser og produkter belgiske så langt det lar seg gjøre. Til og med belgiske viner står på menyen! Kjøkkenet er åpent 7 dager i uken. Middag fra 1900 til midnatt hver dag. Lunsj fra 1200 til 1430.



Chez Leon i Brussel

brussel chez leon

En av Europas virkelige hyggelige turistfeller, Chez Leon i Brussel!
Chez Photo: Par Florent — originally posted to Flickr as chez leon dans la rue des bouchers CC BY-SA 2.0, Wikimedia

Chez Leon ligger i den svært kjente matgaten rue De Bouchers (nummer 18) og har i langt over 100 år gitt folk i Brussel herlig sjømat, ikke minst blåskjell som tilberedes på 14 forskjellige måter, alt etter smak og behag. Et av alternativene er å få dem kokt i ølet til Chez Leon!

Turistifiserte Rue De Bouchers har mange "innkastere", men vær målbevisst og gå hele veien til Chez Leon for ekte belgisk kvalitet. Og etter måltidet er det selvfølgelig obligatorisk å stikke innom Delirium Café før du går hjem.

Chez Leon er åpen alle dager i året, og normalt fra 1100 til 2300 (2330 fredager og lørdager). Reservasjon gjøres kun via telefon på 02-511 14 15.

 

In't Spinnekopke i Brussel

brussel int spinnekopke

Sjarmerende, vakker og tradisjonell er In'T Spnnekopke
Photo by Bernt Rostad - Lisensrettigheter

In't Spinnekopke på Place Jardin Aux Fleurs nr 1 serveres belgisk mat hvor oppskriftene inkluderer bruk av øl, og hvor atmosfæren er så "brusselsk" som det er mulig å få til.

Menyen er rikholdig og dekker alt fra kylling, storfekjøtt og svinekjøtt, til fisk og annen sjømat. Og du kan drikke alle de øltyper du kan ønske deg. I tillegg har In't Spinnekopke en svær dessertmeny med mer enn 20 varianter å tilby deg.

Place Jardin Aux Fleurs er ca 800 meter vest for Grand Place og den 10 minutter lange spaserturen er vel verdt bryet.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.