Forsidebilde SurfersBeach

De beste strendene i USA

USA Beste strender

USA har mange flotte strender. Og du kan reise til dette landet for sol og bad hele året, det gjelder bare å velge rett sted. Om sommeren kan du med hell kombinere New York-turen med en herlig badeferie. Valget er ditt!

Photo by Don Johnson 395 - Photo licenseMed gode flypriser og mye for pengene på mange destinasjoner er det ikke så rart at USA tiltrekker seg norske turister. I tillegg kjenner vi språket og vi er kjent med både maten og kulturen. (Sjekk dollarkursen her!).

Husk at USA har en rekke flotte strender for de mange som er på jakt etter sol og bad. Mens Florida og California har godt klima nærmest året rundt, vil badeområdene nord i landet være reisemål for sommerferiene. Her kommer Reiseplanetens liste over de beste strendene i USA.

Hanalei Bay Beach på Kauai, Hawaii

Hawaii Hanalei Beach

Mange mener Hanalei Beach er den beste i USA.
Photo by Hakilon - Own workCC BY-SA 3.0

Det finnes knapt noen som ikke har hørt om øygruppen og staten Hawaii. Hanalei Bay Beach på Kauai regnes som kanskje USAs beste strand. Den lange hvite stranden er kort og godt utrolig flott, og vakkert dandert med palmetrær og utsikt til høye vakre fjelltopper.

Kauai er den fjerde største av Hawaiiøyene og ligger lenger vest enn de fleste andre øyene. Kauai er en populær turistøy og det er her Jurassic Park-filmene har blitt spilt inn.

Hamoa Beach på Maui, Hawaii

Hawaii Hamoa Beach

Fantastiske Hamoa Beach.
Photo navin75 - CC BY-SA 2.0, Link

Hamoa Beach på Maui, Hawaii er en liten strand som byr på alt det eksotisk og vakre vi drømmer om når vi skal på ferie. Stranden er faktisk inne i et vulkankrater.

Bare reisen til stranden er en opplevelse i seg selv. En av veiene hit byr på 50 små broer som alle må passeres før du er fremme.

Maui er en ganske stor øy som ligger lenger øst enn Kauai. James Cook var den første europeer som så Maui (år 1778), men han gikk aldri inn på selve øya. Maui har to vulkaner og regnes som en meget fruktbar øy. Antall innbyggere er ca. 150 000.


Siesta Beach i Florida

Siesta Beach

Vakre Siesta Beach i Florida!
Photo by Clyde Robinson - CC license

Har du hørt om Sarasota i Florida? Ikke det? Her finner du nemlig vakre Siesta Beach med et herlig badevann. Du finner korallrev og grotter som er ypperlig for deg som elsker å snorkle eller dykke.

På stranden er det alltid folk som spiller volleyball eller holder seg i aktivitet på andre måter.

Siesta Beach ligger ca 110 kilometer sør for Tampa, som er nærmeste storby.  Den for oss mer kjente turistbyen Orlando ligger ca 2 timers kjøretur unna. Orlando er en kjent turistfavoritt med alle sine forlokkende temaparker. Du kjenner sikkert til Disneyworld, Epcot, Islands of Adventure og hva nå alt heter.

Men vet du også at Orlando ligger langt fra havet? Det er nemlig ikke slik at alt i Florida ligger ved stranden. Så skal du kjenne lukten av hav samtidig som du har sand mellom tærne, så må du bo annet sted. Sarasota og Siesta Beach er herved anbefalt!

Cape Florida, Key Biscayne

Miami Cape Florida Lighthouse

En herlig strand med et flott landemerke!
Photo by Ken Bosma - CC-lisens 2.0

Key Biscayne er kjent for sin herlige korallsand og et badevann som er ypperlig for svømming siden sterke bølger blir stoppet av grunner ute i vannet.

Cape Florida Lighthouse er et vakkert landemerke som skaper en spesiell atmosfære på denne kjente og kjære stranden. 

Cape Florida Lighthouse befinner seg på Key Biscayne som er en øy beliggende rett sør for kjente Miami Beach og med det kun en snau halvtimes kjøretur fra Miami by. Miami var tidligere ganske så beryktet for mafia og narkotika. I dag fremstår imidlertid byen sofistikert og spennende (på en positiv måte) med en rekke attraksjoner. 

Legg også til at Key Biscayne har naturparker og flott golfanlegg i tillegg til strand og strandfasiliteter. Med andre ord ligger alt til rette for å kunne kombinere storbyens gleder med sol og badeliv dersom du legger ferien din hit.Coronado Beach i San Diego, California

San Diego Coronado beach

Alle drømmer seg til California. Besøk Cornado Beach!
Photo by Jeffreybaron - Own work, CC BY-SA 3.0

Coronado Beach ligger rett utenfor storbyen San Diego syd i California.  Denne regionen har som kjent utallige strender.

Flotte Coronado Beach er ypperlig for personer som vil lære å surfe. Ærverdige og historiske Hotel del Coronado er et naturlig førstevalg for den som vil feriere her.

San Diego ligger ca. 200 kilometer sør for Los Angeles og er den 8. største byen i USA. San Diego har en flott skyline og byr på en rekke attraksjoner for både barn og voksne.  Vi tenker da på alt fra temaparker, dyreliv, mat, shopping til badestrender.


Cape Hatteras i North Carolina

Cape Hatteras lighthouse

Fyrtårnet ved Cape Hatteras er kjent over hele USA

Cape Hatteras var blant de strendene som fikk status som nasjonale strender og byr på østkystens beste fasiliteter for surfing. Fyrtårnet her er også kjent over hele USA. Turistene bor gjerne på de omkringliggende små fiskelandsbyene. Er du glad i å fiske i tillegg til å bade så er dette reisemålet et klart førstevalg.

Hampton og jacksonville er byer i Nærheten av Cape Hatteras. Cape Hatteras ligger ca. 540 kilometer sør for Washington DC hvis du ønsker å kombinere ferien med et flott storbybesøk.

Nord-Carolina er kanskje ikke den staten Skandinaviske turister først og fremst besøker. Synd, for Nord-Carolina har behagelig klima, lang kystlinje og flott natur og høye fjell innlands. Ypperlig for aktive turister. Hovedstaden i Nord-Carolina heter forresten Raleigh og ligger snaue 400 kilometer rett vest for Cape Hatteras.

Beachwalker Park i Kiawah, South Carolina

Beachwalker Park Kiawah

Finnes det noe vakrere enn området rundt Kiawah?
Photo by OzarksRazorback - Own work, CC BY-SA 4.0

Syd for Charleston finner du et herlig rekreasjonsområde hvor Beachwalker er et naturlig midtpunkt. Denne offentlige stranden ligger på den sydlige delen av Kiawah-øya.

Området Beachwalker Park er også kjent for sitt rike fugleliv. OL-byen Atlanta ligger ca 550 kilometer unna for deg som vil kombinere sol og badeliv med et ordentlig storbybesøk.

Charleston er en by med ca 120 000 innbyggere og som er kjent for å ta godt vare på turister. Turisme er en viktig del av økonomien her. Charleston har dessuten den største flyplassen i Sør-Carolina rett utenfor "stuedøren", slik at det er enkelt å fly hit fra nær sagt hvilken som helst storby i USA.

Coast Guard Beach, Cape Cod i Massachusets

Cape Cod Coastguard

Tidlig om morgen får du stranden alene.
Photo Matt Northam - CC License

Cape Cod befinner seg helt øst i delstaten Massachusets Hit til Coast Guard Beach ved Cape Cod kommer folk med sykler og shuttlebusser. En pittoresk kystvaktstasjon står her fortsatt og byr på flott utsikt. Vannet her holder en ganske lav temperatur, noe som er herlig forfriskende på svært varme sommerdager.

New York City ligger ca 400 kilometer unna, men Boston er nærmeste storby, kun ca. 100 kilometer avgårde, retning nordvest sett fra Cape Cod.

Cape Cod var opprinnelig en del av fastlandet, men en kanal har i praksis gjort det om til en øy.  Cape Cod er populær blant turister så ikke forvent billige priser i høysesong i stor grad samsvarer med sommerferien i Norge.

Main Beach i East Hampton, New York 

East Hampton Main Beach

Perfekt feriekombinasjon 1, New York og Main Beach!
Photo serbgirl75 - CC License 

Ved Main Beach i East Hampton er det vakkert og sommergjester flokker til området. Stranden er lang og vid og kan vise til en 300-årig historie som rekreasjonssted. Sanden er hvit og har en rekke myke sanddyner. Vannet er klart og blått, så kanskje dette er ditt nye favorittreisemål?

East Hampton har mange strender, men kun Main Beach har restaurantpaviljong slik at du får deg noe å spise på stranden. East Hampton ligger kun 25 kilometer fra Southampton og dermed ikke mer enn snaue 170 kilometer fra New York City.

Coopers Beach i Southampton, New York

Coopers Beach1

Perfekt feriekombinasjon 2, New York og Coopers Beach!
Photo Raleene Cabrera - CC License

Den hyggelige landsbyen Southampton har sin egen "Gold Coast". Her kan du slappe av blant store myke sanddyner.

Stranden ned mot havet er hvit og finkornet. Og naturligvis byr Coopers Beach på nødvendige fasiliteter som f.eks. strandbarer som serverer enkel, men god mat og diverse drinker.

Southampton ligger ca 140 kilometer fra New York City.  Du finner flere hyggelige kunstgallerier, noen museer og mange overnattingssteder i og ved Southampton. Det er et populær utflukts- og sommerferieområde, så prisene er ganske "stive" i høysesong.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

De beste strendene på Kanariøyene

fuerteventura sotavento

Kanariøyene er manges favorittreisemål i Spania og øygruppen er mer enn Gran Canaria. Kanariøyene består av flere øyer og hver øy har sitt særpreg og sine unike tilbud. Også landskap og atmosfære er forskjellig fra øy til øy.

Mange av de beste strendene på Kanariøyene befinner seg på Fuerteventura, selv om de beste strendene på Lanzarote ikke ligger langt etter.

Fotografiet over viser fantastiske Sotavento på Fuerteventura, (Spania). Photo: www.visitfuerteventura.es En strand for alle på Kanariøyene!

las palmas canteras beach

Europas beste bystrand.  Playa de las Canteras i Las Palmas, Gran Canaria (Spania). Photo by Pepelopex - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons

Det er selvsagt en umulig oppgave å lage en liste over den beste stranden som passer for alle mennesker. Noen ønsker øde strender hvor de får sand og vann for seg selv, mens andre jakter store bølger og aktiv vannsport.  De selskapssyke vil ha partystrender, barnefamilier vil ha det langgrunt og slik kan vi fortsette i en evighet.

Det som er bra med Kanariøyene er at du faktisk kan velge et sted som passer deg, uansett hva slags strand du ønsker.

Sotavento - Fuerteventura

Film fra vinnerstranden. Kåringen har blitt gjort av iknow-canaryislands.co.uk

De 10 beste strendene på Kanariøyene 

Her finner du de beste strendene på Kanariøyene og på hvilken øy de befinner seg.

Plass Strand  Beliggenhet  Begrunnelse
1 Playa Sotavento Fuerteventura  Endeløs finkornet gyllen sand, perfekt for vindsurfing og kitesurfing.
2 Playa de Jandia Morro Jable  Fuerteventura  Flott gyllen sand, gode vannsportmuligheter og vakker beliggenhet med Jandia-fjellene i bakgrunnen.
3 Famara  Lanzarote Vakker strand med en svært så vennlig og livelig atmosfære.
4 Puerto Naos La Palma Antagelig fortsatt en vel bevart hemmelighet for mange. Natursand, palmetrær og vakker promenade.
5 Playa de las Tersitas San Andres Tenerife Hevdes å være den vakreste kunstig lagde stranden i verden
6 Costa Teguise og Puerto del Carmen Lanzarote Begge disse områdene byr på flere blått-flagg-strender og mange plusspoeng gis pga familievennligheten.
7 Playa de las Canteras Gran Canaria Ligger ved Las Palmas og er den beste bystranden på Kanariøyene, og i Europa!
8 Corralejo Fuerteventura Herlige sandstrender ved nasjonalparken nord på Fuerteventura.
9 El Dedano Tenerife En strand perfekt for Kitesurfing og vindsurfing.
10 Costa Adeje Tenerife Går for å være den beste av familiestrendene som også passer for alle oss andre... 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

Øyhopping mellom Kanariøyene

Mapa de Canarias

Har du tenkt tanken om å kunne se flere av Kanariøyene når du allikevel har tatt turen til Tenerife eller Gran Canaria? For mange blir 14 dager lang tid hvis man kun skal ligge på bassengkanten. Da kan det både være spennende og nyttig og reise på oppdagelsestur til en annen av Kanariøyene.

Vel, du behøver ikke la det bli med tanken. Det er enkelt å ta ferge fra den ene øya til den andre, og returnere samme kveld.

Photo: «Mapa de Canarias». Lisensiert under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.Kanariøyene er mangfoldig

Totalt består Kanariøyene av en rekke øyer. De syv store og mest kjente for folk flest er Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura og El Hierro. Og disse er forskjellige på mange områder, og det er ikke umulig at en person som ikke trives på en øy, vil finne en annen "kanariøy" som vedkommende faller pladask for. Visste du forresten at Tenerife har det høyeste fjellet i Spania

Eller at Gran Canaria med sin hovedstad Las Palmas har en av Europas aller beste storbystrender? Og at Lanzarote er en vulkanøy hvor mer enn 100 vulkaner hadde utbrudd for så lite som 300 år siden, og med landskapsområder som bringer tankene til et månebesøk?
 

Fergetrafikk på Kanariøyene

Det finnes flere fergeselskaper med ruter rundt omkring på Kanariøyene. Fred Olsen er en av disse. Med Tenerife som utgangspunkt kan vi kort nevne følgende utflukter:

Tenerife til La Gomera

Øya La Gomera er kjent som den siste havna Colombus la ut fra før han la ut på sin store Atlanterhavsreise i 1492. Urbefolkningen på La Gomera er dessuten kjent for sitt plystrespråk, El Silvo. Fra Los Cristianos på Tenerife har Fred Olsens fergeturer til S. S. de La Gomera.

Reisen med de hurtiggående fergene tar kun 50 minutter. Prisen er ca 60 euro per person, tur og retur, med rabatter for familier. Det er en rekke avganger om dagen, noe som er ypperlig for dagsturer.

Tenerife til La Palma

La Palma er en øy med ca 85000 innbyggere og må ikke blandes med Las Palmas som jo er hovedstaden på Gran Canaria. La Palma er naturlig nok en vulkanøy som har hevet seg 3500 meter fra havbunnen til havoverflaten.

Reisen fra Tenerife til S.C. de La Palma tar omtrent 2,5 timer og koster ca 80 euro per person, tur og retur. Det er rabatter for familier. Normalt 2 avganger om dagen.

Tenerife til Gran Canaria

Naturligvis går det ferger fra Fred Olsen mellom de store turistøyene Tenerife og Gran Canaria også. Fergeturen fra Tenerife og Ageate på Gran Canaria tar 60 minutter. Pris ca 70 euro per person. Mange daglige avganger og familierabatter. Les mer om Fred Olsens fergetilbud.

Naviera Armas

Heldigvis er det flere fergeselskaper. Konkurranse presser prisene stadig nedover. Et alternativ til Fred Olsen er Naviera Armas som også tar deg til en rekke av øyene.  Deres ferger går litt langsommere, men du kan til gjengjeld få rimeligere priser.  For eksempel koster turen fra Tenerife til La Gomera her 46 euro. Overfarten varer i ca 60 minutter.Tre avganger om dagen. Rabatter for for "ungdommer" under 26 år, "eldre" over 60 år og familierabatter.
 
Armas har også ferger som tar deg til øyer som Fuerteventura, El Hierro og Lanzarote. Noen av turene tar lang tid og blir mest aktuelt for deg som er på langtidsferie på Kanariøyene, og som kan tenke deg å overnatte en natt eller to på en annen øy. Reisen fra Tenerife til Arrecife på Lanzarote koster ca 90 euro med rimeligste klasse og tar 11 timer!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Lisboas beste strender

lisboa ericeira gustavo verssimo

Få byer tar imot førstegangsbesøkende med større entusiasme enn Lisboa. Hovedstaden i Portugal har en egen evne til å sjarmere og glede, til tross for (eller kanskje på grunn av?) fado-musikkens noe mollstemte og melankolske sang som du møter på utesteder og i gatene ellers.

Og Lisboa innbyr også til lengre besøk enn en langweekend. Spesielt om våren eller sommeren, når du kan kombinere det beste av to verdener; kulturlivets gleder i en flott storby, og herlige strender som innbyr til alt fra vannsportaktiviteter til avslapping i sanden.

Foto øverst: Nyt strandlivet ved Ericeira ca 35 nordvest for Lisboa. Foto: Gustavo Verssimo (flickr) cc-lisensSintras strandstolthet, Praia Grande

Rett vest for den meget vakre byen Sintra, finner du Praia Grande. Stranden her er meget vakker og ligger kun ca 45 km fra Lisboa. Om sommeren, dvs. fra 1. juni til og med august, er det fullt opp med mennesker her. Og det er nok av strandaktiviteter tilgjengelig til å hjelpe deg å komme i bedre form.

Husk bare å nyte god mat og drikke i en av mange caféer i nærheten av stranden. Kombinert med Sintra er Praia Grande en perfekt dagsutflukt fra Lisboa en varm vår- eller sommerdag.

Ericeira for ekte surfere!

Tar du turen ca 35 km nordvest for Lisboa finner du fiske- og strandbyen Ericeira. Stranden Ribeira d'Ilhas, ca 2 km nord for Ericeira, arrangerer jevnlig store surfekonkurranser som blant annet ASP World Tour Surf Championship og regnes blant de aller beste for denne sporten i hele Europa. Har du lyst til å se de beste utøverne vår verdensdel har å by på når det gjelder surfing, så ta turen hit.

James Bond-stranden Guincho

lisboa praiadoguincho torephotoKitesurfing er populært på Praia do Guincho, Cascais. Foto: Torephoto (flickr) cc-lisens

Praia do Guincho befinner seg langs Estoril-kysten, ikke mer enn 5 kilometer fra den kjente byen Cascai. Stranden her får om sommeren til tider sterke nordlige vinder, noe som lokker til seg Kitsurfing- og vindsurfing-utøvere fra hele Portugal og resten av Europa. Mest kjent er nok stranden allikevel for sin deltakelse i filmen 'On Her Majesty's Secret Service'. Det er her James Bond redder Contessa Teresa de Vicenzo. Avstanden til Lisboa er ca 35 kilometer.

Costa da Caparica med sine mange strender

lisboa costadacaparica andrew fecheyr
Flotte strender ved Costa da Caparica. Foto: Andrew Fecheyr (flickr) cc-lisens

Den lille byen Caparica med i overkant av 10000 innbyggere tiltrekker mengder av folk til sine mange strender hver sommer. Byen og strendene er populære på grunn av den nære beliggenheten til Lisboa, kun ca 20 km unna. Dette området har vært utsatt for betydelig erosjon, men myndighetene har satt inn store krefter på å rette opp skadene i dette sommeridylliske stedet.

Carcavelos - for deg som ikke liker store bølger!

20 kilometer rett vest for Lisboa finner du stranden og byen Carcavelos. Landsbyen var engang mest kjent for sin Carcavelos-vin. Som mange andre av strendene langs denne kysten er det populært med surfing, og spesielt for barn og unge. Her er nemlig bølgene så å si alltid små eller mellomstore, og derfor ideelle for nybegynnere. Byen Carcavelos har forresten et ganske så hyggelig marked som arrangeres hver torsdag.

 

Venezia og badeferie

lido de jesolo beach1

Venezia er en utrolig fascinerende by med mange severdigheter. Bare det å vandre rundt i Venezias trange gater og følge kanalens snirklete vei er en opplevelse. Du vil stadig oppdage nye plasser og glem for all del ikke å ta vanntaxi til de omkringliggende øyene, f.eks. Murano og Burano.Hvem har ikke hørt om Dogepalasset, Markuskirken [se bildet under] og Rialtobroen? Dette er yndede foto-objekter for turister over hele verden og noe mange flere drømmer om å oppleve. Har du kanskje ikke sett deg selv sittende i en gondol, gjerne med din kjære ved din side? La nå denne drømmen bli til virkelighet, selv om familien også ønsker en badeferie med sol og avslapping.

venezia markuskirken 

For Venezia er kanskje ikke stedet du tilbringer en hel uke? Er du uheldig og havner på et restaurantbord i nærheten av de store turistattraksjonene, noe som er lettvint og vanlig, vil du garantert få hakeslepp av de høye prisene. Regn gjerne med 60 kroner for et glass juice!

Og pizzaen er ikke bare dyr, den er gjerne av laber kvalitet også. Det betyr nødvendigvis ikke at Venezia er en dyr by. Det er bare det at prisene raskt justeres avhengig av antall turister som finnes i umiddelbar nærhet. Ikke så rart, så lenge det ser ut at tilreisende er villig til å betale hva som helst. Beveger du deg vekk fra turisttrengselen og spiser der hvor lokalbefolkningen spiser, vil du få meget god italiensk mat til en rimelig penge.

Kombiner Venezia med badeferie!

Reiseplaneten har flere ganger besøkt Venezia og vi er stadig like forelsket i byen, selv med sine mangler og alt for mange turister. Det er enkelt å fly hit, og med Norwegian kan du dessuten fly direkte fra Oslo og ofte er flybillettene meget billige.

Sommerferie bør jo også være synonymt med strandliv og sol og bad, og dette lar seg fint gjennomføre i kombinasjon med Venezia. Vi gir deg tre alternativer.

Lido de Jesolo

lido de jesolo beach4

Tyve minutter med båt fra Venezia kommer du til Lido de Jesolo. Her finner du en av de beste strendene i denne delen av Italia. Jesolo er en badeby, med tradisjoner som en stor charter-destinasjon på 70-tallet. De siste årene har Lido de Jesolo vært preget av rehabilitering og fremstår nå i ny drakt. Som nevnt er stranden meget bra, og det formelig kryr av mindre hoteller langs stranden. Mange av hotellene er familiedrevet og det er en uformell og hyggelig atmosfære. Og hotellene er ikke dyre, så lenge du unngår førsteklassehotellene som det også finnes noen stykker av.

Klikk her for å finne de beste hotell-prisene

Lido de Jesolo er meget barnevennlig, og hver ettermiddag stenges hovedgaten for trafikk og gjøres om til gågate hvor det vrimler av mennesker som slapper av på enkle pizzariene og shopper i de mange butikkene. Det er nok å ta seg til av aktiviteter, f.eks. vannsport og tennis. Det er dessuten grei avstand til en 18-hulls golfbane. Byen er mest for familier, men vi kan love at det også finnes noen diskoteker som holder åpent senere enn de fleste klarer å være våkne. Fra Venezias flyplass (Marco Polo Airport) er det hyppige bussavganger til Lido de Jesolo. Bussturen tar ca 40 minutter.  Kartet under viser veien fra Venezia til Lido de Jesolo:

Eraclea Mare

Dette er en liten landsby et par mil øst for Lido de Jesolo. Det er gode bussforbindelser mellom Eraclea Mare og Venezia, og det går dessuten båt mellom Eracle Mare og Venezia. Eracle Mare må ikke blandes med byen Eraclea, som ligger en mil innlands fra Eracle Mare. Eracle Mare er en turistby med mange skandinaver, men byen er mye roligere enn Lido de Jesolo, og passer kanskje best for familier med små barn?

Her er iskrembarer, noen butikker, hyggelige hoteller og pensjonater og en rekke villaer/leiligheter til leie. Stranden er bra (og gratis), med moloer som demper bølgene fra havet og en vakker liten skog du må gjennom på veien ned til havet.

Noen hoteller har levende musikk, men ellers er ikke dette byen for party-hungrige ungdommer. Snarere er Eracle Mare et sted hvor du skal slappe av og nyte strandlivets gleder, samtidig som du har fantastiske Venezia i nærheten.

Rovinj og Pula i Kroatia

rovinj villasrubin2

Med speedbåt fra Venezia er det kun 2 timer til Rovinj i Kroatia. Rovinj er i seg selv en utrolig bildeskjønn by med en småbåthavn hvor det rent ut sagt er deilig å spasere ved, og ikke minst gleden ved å sette seg på en uterestaurant og bare nyte livet. Rundt Rovinj er det flere resorts hvor du kan dyrke badelivets gleder [se bildet over], og til priser langt rimeligere enn i Italia.

Kroatia er svært influert av Italia, ikke minst når det gjelder mat. Det finnes absolutt ingen grunn til å tenke gamle stereotype tanker om øst-Europa om dette landet, som kontinuerlig trekker til seg stadig flere turister, som reiser hjem med stjerner i øynene. Vårt eneste ankepunkt er at det er dårlig med sandstrender og når du går i vannet er det ofte steinete og vanskelig å komme seg uti. Du kan selvsagt velge å ta enkle ferger til øyene i nærområdet, men for mange blir det med tanken. Du har jo tross alt havet 100 meter fra ferieboligen, og mange finner det dessuten veldig behagelig å ligge på gress, istedet for sand.

Feriebyen Pula ligger kort fra Rovinj og kan være et alternativ. Byen minner på mange måter om Lido de Jesolo, men har i tillegg en rik historie. Dette vil du enkelt se når du møter byens enorme amfiteater som romerne en gang anla. Dette er nesten som Collosseum i Roma. Her arrangeres ofte konserter og evenementer. Her er strand, tradisjonelle turisthoteller og et stor utvalg av barer, puber, butikker og det som hører kvelden til.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

IMAGE 4 flotte ferieøyer i Europa du kanskje ikke visste fantes?
Tuesday, 03 February 2015
Det er knapt noe som er mer avslappende enn å tilbringe sommerferien på en liten øy. Alltid kort vei til badestrender og havet, lite eller ingen biltrafikk, og ofte finnes der en atmosfære som vanskelig lar seg gjenskape på fastlandet. Vi har... Read More...
IMAGE De beste strendene i USA
Saturday, 07 January 2017
USA har mange flotte strender. Og du kan reise til dette landet for sol og bad hele året, det gjelder bare å velge rett sted. Om sommeren kan du med hell kombinere New York-turen med en herlig badeferie. Valget er ditt! Photo by Don Johnson... Read More...
IMAGE De beste strendene på Kanariøyene
Friday, 06 November 2015
Kanariøyene er manges favorittreisemål i Spania og øygruppen er mer enn Gran Canaria. Kanariøyene består av flere øyer og hver øy har sitt særpreg og sine unike tilbud. Også landskap og atmosfære er forskjellig fra øy til øy. Mange av de... Read More...
IMAGE En skjult øyperle i Italia
Tuesday, 11 August 2015
På vestkysten av Italia, i det Tyrrenske hav, (en del av Middelhavet) finnes det en øy som gjennom tiden har vært i eie av byene Perugia og Pisa. Også den kjente Medici-familien fra Firenze skal hatt herredømme over den. Øya har vært bebodd... Read More...
IMAGE Kjærlighetens øy - Capri!
Saturday, 05 November 2016
Spør du enkelte av oss i reiseplaneten om hva som er Europas mest idylliske, romantiske og naturvakre øy, vil du få svaret Capri, som ligger like utenfor Napoli på vestkysten av Italia. Photo by Berthold Werner, CC BY-SA 3.0 Øya er også... Read More...
IMAGE Lisboas beste strender
Monday, 29 December 2014
Få byer tar imot førstegangsbesøkende med større entusiasme enn Lisboa. Hovedstaden i Portugal har en egen evne til å sjarmere og glede, til tross for (eller kanskje på grunn av?) fado-musikkens noe mollstemte og melankolske sang som du møter... Read More...
IMAGE Øyhopping mellom Kanariøyene
Friday, 12 June 2015
Har du tenkt tanken om å kunne se flere av Kanariøyene når du allikevel har tatt turen til Tenerife eller Gran Canaria? For mange blir 14 dager lang tid hvis man kun skal ligge på bassengkanten. Da kan det både være spennende og nyttig og... Read More...
IMAGE Reiseartikler - strender
Tuesday, 03 February 2015
  Reiseartikler om strender og ferieøyer verden rundt! Liker du late dager på stranden med sol og bølgeskvulp fra havet?  Da har du kommet på rett sted. Vi i Reiseplaneten elsker også dette, og gir deg her reiseartikler om de beste... Read More...
IMAGE Spanias beste strender
Friday, 31 October 2014
Det er fullt mulig å reise på badeferie i Spania, uten å ta hele veien til Kanariøyene, eller for den saks skyld ta veien om andre øygrupper. Badesesongen er lang også på fastlandet, og det finnes plenty med gode strender langs kysten.... Read More...
IMAGE Vakre Barafundle Bay Beach i Wales
Tuesday, 17 February 2015
Bristol er en grei by å ha som base for utforsking av denne delen av Storbritannia. Bristolkanalen som ligger rett vest for Bristol er fjordområdet hvor elven Severn møter Atlanterhavet. Det finnes flere greie strender her. Men pass på... Read More...
IMAGE Venezia og badeferie
Monday, 08 June 2015
Venezia er en utrolig fascinerende by med mange severdigheter. Bare det å vandre rundt i Venezias trange gater og følge kanalens snirklete vei er en opplevelse. Du vil stadig oppdage nye plasser og glem for all del ikke å ta vanntaxi til de... Read More...

Reisetilbud

Reiseplaneten redReiseplaneten jobber så hardt som mulig for å gi deg de beste reiseguidene helt gratis.  Du støtter oss ved å kjøpe dine reiser via våre partnere.


Lufthansa er et av verdens største flyselskaper og tar deg ut på eventyr. Sjekk priser og reiser!


supersaver

 


Supersaver er Norges store lavpris reiselivsside. Bestill billige reiser hos Supersaver!Booking.com er en av verdens mest populære hotellsøkemotorer. Bestill ditt hotell hos Booking.com!

 


GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.
 
nudecelebvideo.net loadpornmovies.com