Forsidebilde SurfersBeach

To spanske storbyer på en weekendtur

madrid puerta de atocha 1

De fleste av oss tenker kun på en storby når vi planlegger en storbyweekend. Men to byer kan være dobbelt så gøy. Dessuten kan det være mulig å finne enda rimeligere flybilletter hvis man flyr til en by, og hjem fra en annen. Og vi kan nesten garantere en mer opplevelsesrik ferie.

Normalt kan du plukke enveisbilletter med hvilket flyselskap du vil uten at det blir dyrere. Og en gang i blant vil den største opplevelsen være togturen, bussturen eller bilturen fra den ene destinasjone til den andre, og ikke selve storbybesøket. 



Hvorfor ikke kombinere Sevilla med Madrid? Som sagt, så gjort. Vi fikk en billett med ekspresstoget til Madrid for cirka 600 kroner på to dagers varsel. Med tanke på at du blir fraktet 400 kilometer på 150 minutter, er ikke dette så ille. Fra sentrum til sentrum, tar det lengre tid å fly, og du får en langt mer avslappende og miljøvennlig reise.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=250 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Sevilla, Spania"
to="Madrid, Spania"}

Santa Justa og Atocha med AVE

sevilla aev santa justa

By I, Daniel Csörföly (from Budapest, Hungary), CC BY-SA 3.0

Sevillas togstasjon Santa Justa har egne perronger for ekspresstoget (AVE) hvor det i likhet med flyplasser sjekkes bagasje og billetter før du i det hele tatt kommer inn på toget. Her deles det ut øretelefoner for de som vil følge med på en film på TV-skjermene i taket, men siden disse er dubbet til spansk, er det kanskje av begrenset interesse for de turistene som har begrenset språkkunnskap? Da er det mer moro å følge med på de spanske landskapene som raser forbi vinduet ditt.

I Madrid ankommer du på hovedstadens største jernbanestasjon Atocha. Det var her terrorister tok livet av 191 mennesker i mars 2004. I dag fremstår Atocha som en fin og moderne togstasjon, med en egen liten grønn jungel i publikumshallen [se bildet først i artikkelen]. Fra togstasjonen går du rett ned i Madrids metro, som for en eller to Euro raskt bringer deg videre til ditt hotell i Madrid.

Vi var strålende fornøyd med vårt valg og følte at vi slo to fluer i samme smekk, ved å kunne se begge de flotte byene Sevilla og Madrid på samme langweekend.

 

air-tickets-iconGJØR ET FLYKUPP NÅ
Reiseplaneten samarbeider med anerkjente leverandører som garanterer trygghet og kvalitet.  
En  av verdens største og ledende aktører på søkemotorer hjelper deg med å finne beste og billigste pris.

Generelt om Tog i Spania

Spania har oppgradert jernbanen sin, og det tar ikke lenger særlig lang tid å komme seg fra en del av landet til en annen. På rundt 2,5 timer raser du i 290 km/t fra f.eks Madrid til Sevilla eller Malaga. Priser og tider finner du på www.renfe.es.  Hvordan du skifter språk er nesten en liten IQ-test. Sjekk velkomsthilsen i midten øverst på siden, og klikk på welcome hvis det er det du ønsker. Hvis du kjøper billetten minst 15 dager i forveien, kan du ofte få den til halve prisen om du kjøper samme dag som du reiser.



Generelt om fly til og fra Spania

Bruk litt tid på å sette deg inn i alternativene som passer for deg. Husk at du kan mikse flyselskap som du vil.

Av spanske fastlandsdestinasjoner flyr Norwegian deg direkte til Malaga, Murcia, Alicante, Valencia, Barcelona og Madrid. SAS supplerer med Sevilla, Bilbao, Valencia, Barcelona, Madrid, Malaga og Alicante med eller uten mellomlanding.  Og Ryanair har direkteflyvninger til Barcelona og Madrid. Mulighetene er som du forstår mange. Reiser du utenom høysesong, kan du dessuten få svært rimelige billetter med alle disse flyselskapene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.