annonse
annonse
annonse

med barn

Med barn i København

Med barn i København Barn elsker København, og vi elsker å ha med barna hit. Byen oppleves som trygg, og det er alltid mye liv og røre i form av gateartister og kunstnere på gater og torg. Maten er kjent og god, språket er forståelig, og så har du Tivoli.

Tivoli
Tivoli er mer enn karuseller og tombola-boder, selv om det også har dette i stort monn. Tivoli er like mye underholdning og eventyr. Den heftigste attraksjonen er kanskje Det gyldne tårn? Tårnet er 63 meter høyt og gir deg et fritt fall tilsvarende 1,5 i G-kraft. Tivoli er åpent fra april til oktober, men har flest aktiviteter i sommermånedene. Senhøstes og tidlig vinter er det julemarked her. Det er ingen sak å tilbringe en hel dag i Tivoli, verken for barn eller voksne.

Zoologisk hage  og Zoologisk museum 
Mange barn (og voksne) liker dyrehager, og i Københavns dyrehage finner du mer enn 2500 dyrearter. En av hovedattraksjonene er apehuset. For de aller minste finnes en egen seksjon med kjente gårdsdyr som barna kan klappe og leke med. Zoologisk museum er et av de fineste zoologiske museene i Europa med en stor dinosaurutstilling.

Andre museer og severdigheter
Danskene er flinke til å engasjere barn, noe du ikke minst vil oppleve på flere av byens flotte museer. Et eksempel er Det Kongelige Danske Marinemuseum, der barna kan få leke i sitt eget krigsskip. Et annet eksempel er Danmarks Tekniske museum, som har mange interaktive «prøv-selv»-aktiviteter. Vår største anbefaling er imidlertid Nationalmuseets barneavdeling. Dette er et eget barnemuseum der barn kan få kle seg i middelalderklær, teste armbrøst og mye annet.

Parker og badeanlegg
København har en rekke parker og torg der voksne og barn kan ta en pust fra storbyens stress. Ønsker du mer avkobling, har du mulighet til å besøke et av de fineste badeanleggene i Nord-Europa. Det heter Vandkulturhuset, og i tillegg til et kjempebasseng finner du klatrevegger, trampoliner og spa-avdeling. Er du i København en varm sommerdag, foreslår vi Amager Strandpark (rett sør for sentrum).

Rariteter 
La oss nevne noen helt spesielle severdigheter for de barna (og voksne) som ennå ikke har fått nok. Ripley’s Believe It Or Not Museum er det litt humoristiske museet som finnes på Rådhusplassen 57. Museet inneholder 1000 kvadratmeter med utrolige saker og ting fra virkeligheten. Det er f.eks. krympede hoder fra kannibaler i Sør-Amerika, kalven med to hoder og hva skottene virkelig har under kilten. På samme sted finner du dessuten H.C. Andersen Eventyrhuset. Opplev de fantastiske eventyrene til H.C. Andersen på nært hold.

Alternativt skal du satse på museet til Guinness World of Records. Utenfor museet blir du hilst velkommen av verdens høyeste mann. Innenfor finner du informasjon, modeller og dukker som viser alle mulige slags verdensrekorder. Adressen er Østergade 16, rett ved Strøget. På samme adresse finner du huset som kalles The Mystic Exploratorie, som har en rekke spennende interaktive demonstrasjoner og utstillinger. Du kan for eksempel bestemme over været, «prøve» en elektrisk stol eller møte Frankenstein. Les mer om disse litt rare, men spennende museene her!

 
 
Annonse