Forsidebilde SurfersBeach

Malakka

malakka chinatown 1

På vestkysten av Malaysia, ved Malakkstredet, finner du den vakre og fascinerende byen Malakka. Opprinnelig grunnlagt av kinesere som handelsby for pepper og annet krydder. Den rivende handelen tiltrakk seg så arabere og indere, før en rekke europeiske land erobret byen. Malakka er kjent for sin Chinatown, og også sporene fra de ulike europeiske kulturene. Det er for eksempel ikke uten grunn at mange kaller byen for lille Nederland.

Malakka byr på et yrende folkeliv. I tillegg til de mange fastboende besøkes byen av mengder av turister, både innenlandske og utenlandske. 

Beliggenheten til Malakka gjør at du kan nå byen like enkelt fra Kuala Lumpur som fra Singapore. Og tilbringer du late stranddager i Port Dickson er Malakka kun en kort kjøretur unna. Har du mulighet så skal absolutt benytte sjansen til et besøk. Malakka er en by utenom det vanlige! 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


Denne multietnisiteten gjorde at byen fra 1400-tallet først var under kinesere, så sete for en hindu-sultan for deretter bli islamsk. Nær 100 år etter (i 1511) erobret portugiserne byen og de styrte byen i 130 år. Etter dette overtok nederlenderne byen, så britene før til slutt Malaysia ble et uavhengig land i 1957.

Ulike kulturer har gitt Malakka by (også kalt Malacca eller Melakka) en rekke attraksjoner og severdigheter for turister. Attraksjonene spinner fra alt fra temaparker til spennende arkitektur. Her finnes også et gammelt fort og drøssevis av museer.

og gode spisesteder på rekke og rad.  Det er ikke uten grunn at Malakka er en av de aller mest populære byene å besøke i Malaysia, både for innenlandske og utenlandske turister.

Byen har også sin moderne side rett i nærheten av de historiske bydelene, og dessuten en egen Chinatown. Dette gjør shoppingen til et eventyr i Malakka. 

contentmap_plugin

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.