Forsidebilde SurfersBeach

San Jose

taxis-y-catedral-san-jose

San Jose er hovedstaden i Costa Rica, mellom-Amerikas rikeste og fredeligste land. Herifra har du kort vei både til de tropiske regnskogene ved den karibiske kysten, til de flotte Stillehavsstrendene, til aktive vulkaner og naturreservater med en yrende flora og fauna. San Jose er en mye mer moderne metropol enn andre storbyer i denne verdensdelen, med trendy restauranter og shoppingsentre.Prisene er kanskje høyere enn i nabolandene, men likevel rimelig for en europeer, og kvaliteten er ofte bedre enn andre storbyer i mellom-Amerika. San Jose er det naturlige startpunktet for å utforske et utrolig spennende og variert lite land, og hovedstaden fortjener definitivt noen dager.

Turist i San Jose

Rundt 350000 av Costa Ricas snaue 4 millioner innbyggere bor i hovedstaden San Jose, som ligger på 1150 meter høyde midt i landet. Dette gir en mildere temperatur enn resten av landet. Regnsesongen varer fra mai til november, så vinteren er den beste tiden å besøke landet på. Costa Rica er på størrelse med Danmark, men har utrolig variert natur. Dessuten er landet en fredelig oase i en ellers turbulent verdensdel. Costa Rica avskaffet militæret etter en kort borgerkrig i 1949, og har siden ikke vært i strid. Helsevesen, pensjonsordning og skolevesen er godt utbygget, og kriminaliteten er langt lavere enn i nabolandene. Økoturismen settes i fokus, og nesten 1/3 av landet er beskyttet eller utnevnt til nasjonalpark.

San Jose har vært hovedstad i Costa Rica (Den Rike Kysten, som Cristofer Colombus kalte den da han kom hit på sin fjerde og siste ferd til Amerika) siden 1737. Du finner mange flotte muséer og gallerier her, blant landets mest populære er Jademuseet som er åpent mandag til fredag 0830-1500. Besøk også Nasjonalmusèet, reptilfarmen Serpentario, Barnemuseet Museo de los Niños, Naturhistorisk Museum og gullmuseet Museo Oro Precolombino

San Joses hovedpulsåre er gågaten Avenida Central, og alle gateangivelser i byen regnes ut fra denne. Her ligger de fleste butikkene, spisesteder og barer, og i løpet av en spasertur passerer du Nasjonalteateret, sentralbanken, markedet Mercado Central. I gatens østre deler ligger Nasjonalmuséet og Nasjonalforsamlingen. San Jose er dessuten en grønn by med flere store parker, den mest sentrale og hyggelige er Parque Nacional, som ligger rett nord for Nasjonalforsamlingen (Asamblea Legislativa).

De mer aktive turistene kan velge blant mange turoperatører som tilbyr blant annet elverafting, canopy over tretoppene, dagsturer til den aktive vulkanen Arenal, besøk til noen av landets mange kaffeplantasjer eller sommerfuglfarmer. Ornitologer vil kunne se flere fuglearter enn de knapt trodde var mulig på et så begrenset område.

Overnatting i San Jose er billig, du finner dobbeltrom på sentrale turistklassehoteller fra 300-350 kroner natten, eller femstjerners sentrale hoteller fra 650 kroner natta. Klikk her for å finne rimelige hoteller over hele verden!

For mer informasjon om Costa Rica og San Jose, besøk den offisielle Costa Rica-siden.

contentmap_plugin

San Jose-guiden

  • San Jose

    San Jose er hovedstaden i Costa Rica, mellom-Amerikas rikeste og fredeligste land. Herifra har du kort vei både til de tropiske...

  • Fly til San Jose

    I skrivende stund finnes det ingen direkte flyruter mellom Skandinavia og mellom-Amerika. Det enkleste, raskeste og rimeligste...

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.
 
nudecelebvideo.net loadpornmovies.com