Forsidebilde SurfersBeach

Nye høyderekorder i Dubai

Dubai The Tower

Alltid noe spennende på gang i Dubai. På turistfronten altså. Ikke før er Burj Khalifa ferdig bygget og i bruk, så planlegges enda en gigantisk bygning.



Tygg litt på denne; Burj Khalifa er 828 meter høyt! Det er virkelig høyt det.

Til sammenligning er Empire State Building i New York 381 meter. Så dersom du stabler ca. 2,5 versjoner av Empire State Building ovenpå hverandre kan det matche Burj Khalifa. Og nå skal altså Dubai bygge enda en slik virkelig "skyskraper".

Expo 2020 og Dubai

År 2020 skal Dubai arrangere Expo 2020, eller Verdensutstillingen som mange liker å kalle det. Som arrangørbyer så ofte gjør, gjelder det å overgå alle foregående arrangører med tanke på de ulike paviljongenes pomp og prakt.

De seneste arrangørbyene var Milano i 2015 og Shanghai i 2010. Som du forstår arrangeres i våre dager Verdensutstillingene med fem års mellomrom. Selve arrangementet varer opp til et halvt år.

Slik var det nødvendigvis ikke i gamle dager, med antall år mellom hver utstilling altså, men pomp og prakt var det. Og går vi helt tilbake til 1889 så er vi i det året Paris arrangerte Verdensutstillingen og der presenterte det unike Eiffeltårnet for første gang.



The Tower i Dubai

En av paviljongene under Expo 2020 i Dubai vil bestå av "The Tower". Arkitekten bak tårnet heter Santiago Calatrava. Det er ennå ikke kjent hvor høyt tårnet eksakt vil bli, men det estimeres at det vil bli litt høyere enn Burj Khalifa.

 

En gave til menneskeheten

Med en estimert pris på 10 milliarder kroner skal "The Tower" stå ferdig i år 2020. Tårnet skal utstråle lys og tilby 360-graders utsikt over Dubai by.  Pluss en rekke restauranter og diverse butikker. Vi er sikre på at det blir en fantastisk opplevelse. Vi er også ganske sikre på at tårnet får sitt arabiske navn når den tid kommer.

I all beskjedenhet sier talsmenn for Dubai at tårnet er en gave til menneskeheten.

Besøke Dubai nå?

Ønsker du en spektakulær ferie? En reise til Dubai er rimeligere enn du tror. Les mer om Dubai i vår store reiseguide her!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.