Forsidebilde SurfersBeach

Thailands beste strender

kohsamui lamai

Er du glad i sol og bad vet du godt at det ikke finnes en herligere måte å nyte livet på enn å finne en strand hvor du kan slappe av, lese en god bok og ta en svømmetur, eller kanskje bedrive noen sportsaktiviteter.



Et land som virkelig er en av våre feriefavoritter er Thailand. Og du som har vært der noen ganger vet at Thailand byr på noen helt fantastiske strender. Det å lage en korrekt liste over Thailands beste strender er, hvis vi skal være ærlige, en umulig oppgave.

For det første finnes det så utrolig mange strender. Og for det andre så er det som med alt annet, smaken er som baken. Noen liker at det er langgrundt, mens andre liker bølger.  Og noen liker fred og ro, mens den bråkete naboen selvfølgelig vil ha musikk, folkeliv og fest på stranden. Og atter andre prioriterer snorkling, svømming og jetskiing.

Derfor har vi her tatt utgangspunkt i strender som befinner seg på de mest populære turiststedene i Thailand. Og ut fra denne forutsetningen gir vi deg herved en helt subjektiv liste over noen av Thailands aller beste strender.  Og du står fritt til å legge til dine favorittstrender nederst på siden!

Patong Beach



Vi starter helt sørvest i Thailand og på landets største øy; Phuket. Få - om noen - reisemål i Thailand tiltrekker seg flere turister enn Phuket. Og det er naturligvis noe som påvirker ferien på godt og vondt. Men er det en ting som alltid er et faktum på Phuket er at at stranden Patong Beach holder god kvalitet. Sanden er hvit og myk, vannet er varmt og det antagelig gangavstand til hotellet ditt. Det er nemlig mange hoteller i nærheten. 

Utelivet på og ved Patong Beach er svært utagerende, og passer ikke alle, i alle fall ikke deg som er på utikk etter fred og ro. Men uansett, stranden er helt klart verdig en plass på en toppliste for Thailand. Og partyelskere som tar turen til Patong Beach er ikke langt fra paradiset.

Strendene på Phuket går ut mot Andamanhavet og du befinner deg nå som tidligere nevnt så langt vest i Thailand som du kan komme.

Kata Beach



Vi holder oss fortsatt til ferieøya Phuket, men denne gangen flytter vi oss til en betydelig roligere strand enn Patong Beach. Vi anbefaler Kata Beach, ikke minst på grunn av sine palmetrær og vakre omgivelser. Kata Beach er en strand som innbyr til avslapping. Og det er (heldigvis) heller ingen store hoteller eller shoppingsentre (i alle fall ikke mange) i umiddelbar nærhet.

I lavsesong kan bølgene bli ganske kraftige på Kata Beach. Dette innbyr til surfing, men i denne perioden på året bør nok ferierende småbarnsfamilier se seg om etter andre strender på Phuket.

Railay Beach



Et annet kjent feriemål sørvest i Thailand er Krabi. Denne destinasjonen er ikke lange avstanden fra Phuket, bare at du nå ikke lenger er på en øy. Men selv om Railay Beach teknisk sett befinner på fastlandet, er stranden kun tilgjengelig med båt.  Dette gjør at du faktisk føler at du er på en øde øy når du slikker sol og nyter livet på Railay Beach.

Vannet er blått og klart og små øyer i horisonten samt majestetiske kalksteinsklipper som omgir stranden, gjør dette til en verdig deltaker på listen, om ikke den beste.



Maya Bay



Mellom Phuket og fastlandet finner du en helt fantastisk herlig øygruppe som heter Ko Phi Phi Islands. Det er slik at vi lengter tilbake mens vi skriver dette. En helt herlig strand finner du på Ko Phi Phi Ley (ev. Lee). Ja, bare det å komme dit føles som et lite eventyr!

Den usedvanlige vakre stranden Maya Beach kan du kun nå via båt og det er ikke noen overnattingssteder på øya der den ligger rett ved sin mer kjente søsterøy Ko Phi Phi. Overalt vil du se vakre kalksteinsklipper og stranden omkranses av utgaver som er ca. hundre meter høye. I turistsesongen er det fullt av folk her, men det er så vakkert at vi glatt overser dette. Phi Phi-øyene er ikke langt fra hverken Phuket eller Krabi.  

Har du forresten sett filmen The Beach med Leonardo DiCaprio?  Store deler av denne fantastiske filmen ble spilt inn her.  Vi anbefaler at du ser "the Beach" (eller vår video over) slik at forstår du hvorfor Maya Beach er Phi Phi's største attraksjon.

Hua Hin Beach



Vi tar nå turen 650 kilometer nordover og over til "Gulf of Thailand", eller Siambukten som enkelte sier.  Vi har forflyttet oss østover sett fra Phuket og Krabi, men er likevel på Thailands vestside. Og selv om "havet" er et annet. Reisemålet er "Kongens by", Hua Hin, som er en populær ferieby, ikke minst pga. sin nærhet til Bangkok.

En fordel med Hua Hin er at myndighetene har jobbet hardt med å rense stranden og vannet slik at Hua Hin Beach nå er klassifisert med blått flagg og regnes blant landets reneste.

Eneste ulempen med Hua Hin Beach er at det er ganske langgrunt, så du som bare er opptatt av å svømme vil nok ikke helt bli fornøyd. Men for barnefamilier er stranden en drøm, og mange av hotellene har flotte svømmebassenger for deg som vil trene svømming.

Hua Hin Beach er en bystrand med alt det innebærer. Og vi skal innrømme at det er ganske stilig å betrakte byens lille skyline i enden av stranden. Dessuten er det få andre strender i Thailand som har hesteutleie til glede for barn og ungdom, nær sagt over alt på stranden.

Hua Hin ligger nesten så langt nord i landet som du kan komme hvis du vil ferieprioritere badeliv i havet. Hua Hin ligger ca 20 mil sør for hovedstaden Bangkok.

Lamai Beach



Vi forflytter oss til en annen av Reiseplanetens favoritter, øya Koh Samui. Koh Samui ligger på samme kyststrekning som Hua Hin, men betydelig lenger sør. På Koh Samui kjenner alle til Lamai Beach.

I sommersesongen er det alltid fullt av mennesker på stranden. Sanden er finkornig, men ikke like finkornig som mer kjente og omtalte Chaweng beach på samme øy. Men en bedre strand å ta en svømmetur på i Koh Samui enn Lamai Beach skal du lete lenge etter.

Og når kvelden kommer har byen Lamai nok av barer og restauranter å by på, selv om Chaweng nok vinner utelivskampen. 

Sairee Beach



Ko Tao ligger rett nord for øyene Koh Samui og Ko Pha Ngan. Ko Tao begynner å bli et populært reisemål, og er ikke lenger den bortgjemte lille øya som utelukkende tiltrekker seg backpackere. Men det er fortsatt en ganske ung gjennomsnittsalder som frekventerer Ko Tao og dens strender.

Det er ikke så rart mange finner lykken og roen på Ko Tao da det fortsatt er et sted som minner om Thailand før masseturismens inntreden. Øya har flere flotte strender, ikke minst vår utvalgte Sairee Beach. Dette er stranden hvor du kan ta livet fullstendig med ro. Flere kilometer med hvit sand på Sairee Beach gjør ferien på denne vakre øya til noe helt spesielt.

Ko Tao har en rekke rimelige overnattingssteder for deg som vil bo her, og øya er et spennende alternativ til den mer turistifiserte naboen Koh Samui. For å komme til Ko Tao tar du båt fra Koh Samui

White Sand Beach



Også øya Ko Chang var opprinnelig et sted for backpackers. Nå kommer imidlertid stadig flere vanlige turister hit nordøst i Thailand, ikke minst pga. White Sand Beach.

Det er på vestsiden av øya at denne stranden strekker seg ut i all sin prakt, og riktig eksotisk blir det med alle kokosnøttpalmene som omgir stranden. Du finner overnattingssteder av alle typer langs med White Sand Beach.

Ko Chang ligger på andre siden av gulfen sett fra Hua Hin, nær grensen til Kambodsja. Koh Chang ligger ca. 300 kilometer fra Bangkok og den svært vakre øya blir ofte kalt for elefantøya. På Koh Chang finnes det ikke flyplass, noe som gjør turistpresset mindre enn hos mange andre turistdestinasjoner i Thailand.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Sydney-guiden!

  • Sydney

    Sydney har på to hundre år utviklet seg fra å være en kummerlig britisk straffekoloni til en internasjonal metropol og et av de...

  • Fly til Sydney

    Din største enkeltutgift med å besøke Sydney blir naturlig nok flybilletten. Fra Norge har du mange alternativer, men felles for dem alle er...

  • Bli kjent i Sydney

    Sydney er Australias største by og ligger på den sørlige østkysten, omtrent på samme breddegrad som Cape Town og Buenos Aires....

  • Turist i Sydney

    En enkel måte å få se det meste på er å bli med på en guidet tur med en av de åpne sightseeingbussene, med kommentarer i...

  • Shopping i Sydney

    De mest erketypiske australske suvenirene som du vil se overalt, er kenguru- og koalafigurer i alle størrelser, boomeranger,...

  • Spise i Sydney

    Tradisjonelt er det Melbourne som har blitt regnet som Australias kulinariske hovedstad, men de siste årene har både kvaliteten...

  • Med barn i Sydney

    Sydney er en perfekt destinasjon for barnefamilier, uansett om du reiser med smårollinger eller tenåringer. Det er så mye å ta...

  • Hotell i Sydney

    Sydney er de fleste turisters inngangsport til Australia, og svært mange velger å tilbringe noen dager her. Av den grunn var...

  • Leiebil i Sydney

    Alle de største leiebilfirmaene finnes på Sydney International Airport i tillegg til i sentrum av Sydney. Du må være minst 21 år...

  • Sport i Sydney

    Australias suverent mest populære sport er australsk fotball, en rå blanding av rugby og fotball som spilles på en oval bane med...

  • Sydney Attraksjoner

    Ønsker du oversiktskart over Sydney med alle attraksjonene? Klikk her for Kart Sydney! OperahusetSydneys mest karakteristiske...

  • Sydney Videofilmer

    Sydney/ Australia Vi har samlet noen utvalgte filmer og reisevideoer om  Sydney for deg slik at du skal kunne få inspirasjon til å...

  • Sydney Ferielenker

    Sydney har mye å by de reisende på. Vi har her samlet noen nyttige linker for deg som skal besøke Berlin for en ferietur. For...

  • Sydney Kart

    Klikk på ikonene på kartet over Sydney for å få informasjon om attraksjoner og severdigheter. Du kan enkelt zoome kartet ut og...

  • Sydney Fakta

    SYDNEY - Australias største by og hovedstad i delstaten New South Wales. Innbyggertall       Rundt 4,2 millioner Språk Engelsk. Styreform Konstitusjonelt monarki med...

  • Klima i Sydney

    Sydneys årstider er stikk motsatte av den nordlige halvkule, men på ingen måte så ekstremt ulike som de nord-europeiske...

  • Sydney Reiseartikler

    Fantastiske Manly Dette er en oppfordring til alle dere som fortsatt mener det ikke finnes bedre sted på jord en sommerdag enn...

  • Sydney Festivaler

    Elvis-festivalen i Parkes Elvis er "kongen" og noen mennesker slutter aldri å tilbe han. Vi slutter aldri å more oss over dette,...