Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Sveits

 Reiseguider og destinasjoner i Sveits nederst på siden

Hovedstad: Bern
Folketall: 7,554,661 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: ingen
Valuta: Sveitsiske franc (CHF)
Offisielle språk: Tysk, fransk, retoromansk og italiensk
Nasjonaldag: 1. august
Religion: Kristendom
Landegrenser: Østerrike, Frankrike, Italia, Liechtenstein og Tyskland
Styreform: Forbundsrepublikk
Klima: Temperert, men varierer med høyden og Alpene.

Sveits

Sveits og landets historie
Landet med det opprinnelige navnet Helvetia oppsto på 1200-tallet da tre av kantonene slo seg sammen til en føderasjon. Til tross for beliggenheten midt i Vest-Europa, har Sveits på en imponerende måte holdt seg nøytrale og utenfor internasjonale organisasjoner. Sveits står utenfor EU, er ikke med i NATO og ble ikke engang med i FN før i 2002, selv om FNs europeiske hovedkvarter ligger i Geneve.

Og tross dette har ikke sveitserne blitt angrepet eller vært i væpnet konflikt på snart 200 år, men istedet blitt et av verdens rikeste land med best levestandard for sine innbyggere. Sveits er en fredelig oase, omgitt av høye fjell, sjøer og skog, hvor humanitære organisasjoner som Røde Kors og Verdens Helseorgansasjon har sine naturlige hovedkvarterer.

Sveits som turistdestinasjon
Sveits er et dyrt land å feriere i, men her har du en moderne infrastruktur og effektivitet du knapt finner maken til noe sted. Jernbane og bussruter bringer deg raskt frem innenlands, uansett om du vil til de glimrende skianleggene i Alpene sør i landet eller til noen av de idylliske innsjøene lenger nord. Sveits er tradisjonelt kjent for sine banker, sjokolade, ost, fondue og presisjonsur, men også turisme, farmasøytiske produkter og kjemikalier er viktig for landets sterke økonomi. Arbeidsledigheten har stabilisert seg på bare 3 %.

Som turist bør du få med deg landets kulturelle senter og største by Zürich, den nervepirrende togturen over Jungfraufjellet, den fredelige feriebyen Montreaux ved Genevasjøen, det olympiske vintersportsparadiset St Moritz, diplomatbyen Geneve eller den idylliske Lugano-innsjøen ved den italienske grensen.

Våre destinasjoner i Sveits

Geneve

Zurich

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 
 

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.
 
nudecelebvideo.net loadpornmovies.com