• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Sport i Bologna

Bologna-reiseguidebanner

Siden fotballlandslaget til Italia er blant verdens beste, så det bør ikke komme som noen overraskelse på noen at italienerne er fanatiske fotballsupportere. Italia har vunnet VM flere ganger, og er nær sagt alltid rangert blant verdens beste fotballnasjoner av FIFA. Internt har derimot italiensk fotball fått flere alvorlige skraper i lakken de siste årene, med korrupsjon, kampfiksing og tribunevold. Dette har tilsynelatende ikke lagt noen stor demper på supporternes entusiasme.  Og for turister er det sjelden noe annet enn gode opplevelser å oppleve fra tribunen.



Fotball i Bologna

Bologna Football Club 1909 er voldsomt populære i hjembyen, til tross for at de har ofte har frekventert Serie B og så å si har sluttet å kjempe i toppen i Serie A. For historisk er Bologna F.C. en stor klubb, og de er faktisk Italias 6. mestvinnende lag gjennom historien.  Men bortsett fra å vinne UEFAs Intertoto Cup i 1998, har de lite å slå i bordet med de siste tretti år.

Blant de mest kjente spillerne som har vært innom klubben, finner vi legenden Roberto Baggio, Roberto Mancini, Kennet Andersson (Sverige) og sveitsiske Türkyilmaz.

Bologna F.C. spiller sine hjemmekamper på Stadio Renato Dall’Ara med 39 400 tilskuerplasser, på søndager i sesongen som varer fra september til mai. Du finner stadion et stykke vest for sentrum.

Kart hvor du finner Stadio Renato Dall'Ara i Bologna
{googleMaps addr="Stadio Renato Dall'Ara, Via Andrea Costa 174, Bologna, Italia" width=100% height=250 zoom=13 addoverview=0}

Andre store idretter i Bologna

I motsetning til resten av Italia er bologneserne også svært opptatt av basketball, og det er en svært prestisjefylt rivalisering mellom byens to fremste lag, Fortitudo og Virtus. Lokaloppgjørene mellom disse to trekker bestandig fulle tribuner og engasjerte fans.

Ellers er alpint og motorsport store idretter i Bologna. Noen av Italias mest kjente idrettsutøvere kommer fra Bologna, som for eksempel alpinisten Alberto Tomba, Formel 1-kjøreren Alex Zanardi, fotballandslagsspissen Christian Vieri og verdens mest kjente fotballdommer Pierluigi Collina.

Golf i Bologna

Golfere vil kanskje slite litt med å finne en bane å spille på. Golf er på ingen måte noen folkesport i Italia, og banene som finnes, krever (for å sette det litt på spissen) vanligvis at du har et mangeårig medlemskap eller en Oscarstatuett på peishylla. Men du kan prøve å ta kontakt med Golf Club Bologna.

 

------> Bologna reiseguide fortsetter...