• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Spise i Los Angeles

Det er vanskelig å si hva som er typisk mat fra Los Angeles, for de fleste innbyggerne er fra et annet sted. Med en befolkning på rundt 3,8 millioner fra 140 forskjellige land, så sier det seg selv at det er et ekstremt bredt utvalg av spisesteder.

Og siden de fleste av disse nasjonalitetene naturlig nok har søkt sammen i egne nabolag, kan du føle deg sikker på at du finner glimrende kinesiske restauranter i Chinatown og ypperlige persiske restauranter i Teherangeles. Spisestedene i Little India, Thai Town, Little Ethiopia, Koreatown, Little Tokyo, Filippinotown og Little Armenia tilbyr naturlig nok det beste fra sine respektive hjemland også.



En av de mest populære av Los Angeles mange tusen spisesteder, er Joe's Restaurant som ligger i 1023 Abbot Kinney Boulevard i Venice. Her serveres fransk-californisk mat i moderne varianter, og selv om prisene ikke er blant de laveste, har stedet fått glimrende tilbakemeldinger fra sine gjester.

En annen kritikerrost restaurant er den japanske Matsuhisa, som ikke er redd for å eksperimentere med latinamerikanske smaker. Matsuhisa ligger i 129 N La Cienega Boulevard i Beverly Hills. Dette er et ganske avslappet og stille sted, som visstnok stadig vekk får besøk av nabolagets celebre innbyggere.

Du bør også prøve en av byens mange meksikanske restauranter. På El Tepeyac i 812 North Evergreen Terrace kan du spise deg stappmett på enorme tortillas eller burritos til en billig penge; en gjennomsnittelig hovedrett koster ikke mer enn rundt 40-50 kroner.

Tlapazola Grill i 4059 Lincoln Boulevard i Marina del Rey har også fått svært gode anmeldelser, og har retter du garantert ikke har prøvd før.

Vil du gå for det sikre så har du alltid The GrillHollywood & Highland Centre. Her serveres typisk amerikansk mat, dvs. biff, kylling, hamburger og sjømat. Naturligvis i store porsjoner.

PS! Er du interessert i Hard Rock Cafe? Se vår liste over verdens Hard Rock Cafe liste og om LA er med!



Californias vin og øl

Hvis California hadde vært en selvstendig nasjon, ville den vært verdens fjerde største produsent av vin. Det dyrkes vin i de aller fleste av Californias 58 regioner, så hvis du vil besøke en vingård, trenger du ikke dra veldig langt fra Los Angeles. Et av de største distriktene ligger langs Highway 101, nordvest for LA og Santa Barbara. Rundt Solvang og Buellton produseres noen av statens beste Chardonnays.

Fortsetter du videre nordover, ligger det mange andre vingårder rundt Arroyo Grande og Edna Valley.

Omtrent 150 kilometer sørøst for Los Angeles ligger vindistriktene Temecula and San Diego County. Følger du Interstate 15, tar du av ved avkjørselen merket Rancho California Road. Her ligger det et femtitalls forskjellige vingårder som produserer både rød og hvit vin, og mange av disse kan besøkes uten avtale. Noen har også overnattingstilbud, som for eksempel Churon Winery.

Her finner du mer informasjon om regionen og vingårdene i California. 

Til tross for at Monty Python for evig og alltid har gitt amerikansk øl et rykte om å være tynt og smakløst, ("Like making love in a canoe; it's f****** close to water.....") har du mye velsmakende i vente på Los Angeles mange puber.

Spesielt de engelske og irske pubene i Los Angeles har godt utvalg av øl. Du finner en full oversikt over både bryggerier og puber i Los Angeles-distriktet her.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.