• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Sport i Los Angeles

los angeles dodger stadium

Selv om den amerikanske og europeiske kulturen har blitt mer og mer identisk, er det ett område hvor de aldri har fusjonert, og det er på sport. Mens europeerne forguder fotball, blir dette nærmest ignorert av store grupper i USA. Amerikanerne er derimot lidenskapelig opptatt av baseball, amerikansk fotball, ishockey og basketball.



Photo by Frederick Dennstedt from los angeles, usa - Dodger Stadium. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Commons


Los Angeles er en stor idrettsby og har to ganger vært vertsby for De olympiske leker, i 1932 og 1984.

Baseball i Los Angeles

Los Angeles Dodgers spiller i Major League Baseball, og har hjemmebanen Dodger Stadium [se bildet først i artikkelen] i downtownområdet. Den ble åpnet i 1962 og har plass til 56000 tilskuere.

Amerikansk fotball i Los Angeles

Amerikansk fotball, eller bare football som amerikanerne selv kaller det, er enormt i USA, og ingen idrett trekker flere tilskuere til arrangementene. Men merkelig nok har ikke Los Angeles hatt noe lag i toppserien NFL siden 1995. Det spekuleres stadig vekk i planer om å kjøpe opp et annet lag og flytte dette til LA, men i skrivende stund har det ikke blitt noe konkret av dette.

Basketball i Los Angeles

Basketball er også enormt populært i USA, og Los Angeles har to lag i toppserien NBA, Clippers og Lakers.  Begge lagene spiller hjemmekampene sine på 19000-seteren Staples Center, som ligger i Downtown.



Fotball i Los Angeles

Vanlig fotball, eller soccer, er som nevnt ikke det helt store i USA, til tross for at David Beckham gjorde californier av seg og sluttet seg til Los Angeles Galaxyi 2007. Dette laget har vært i Major League Soccer siden starten i 1995, og trekker flere tilskuere enn noe annet fotballag. De spiller sine hjemmekamper på 27000-seteren Home Depot Center, to mil sør for Downtown.

Til tross for manglende interesse, har USA de siste tiårene nesten alltid vært blant verdens 20-30 beste landslag.

Golf i Los Angeles

Golfspillere har det enkelt i Los Angeles, og de trenger ikke reise langt for å finne flotte 18-hulls baner å spille på. Det finnes rundt 80 golfbaner innenfor en radius på tre mil fra sentrum, de fleste golfbanene holder en ypperlig standard.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.