• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Attraksjoner i Los Angeles

los angeles hollywood sign

Los Angeles er en gigantisk by og byr selvfølgelig på en rekke severdigheter og attraksjoner. Det naturlig nok hverken USA eller Los Angeles du reiser til for å se en by breddfull av gammel historie.  Hit reiser du for show, temaparker og popkultur. Og det er ikke mye som står over det du vil oppleve her av akkurat det.



Photo by Thomas Wolfwww.foto-tw.de - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 de via Commons

Hollywood Walk of Fame

Verdens mest berømte fortau går langs Hollywood Boulevard og Vine Street, med over 2300 stjerner dedikert navn fra underholdningsbransjen. Nesten hver måned legges det til et par nye. Totalt er Walk Of Fame på godt over fem kilometer, så ikke baser deg på å få med deg alt på noen minutter. De mest kjente stjernene er kanskje Elvis utenfor nr 6777 eller Beatles utenfor 7051?

Grauman's Chinese Theatre

Graumans Chinese Theatreer i dag en hypermoderne og fasjonabel kino som åpnet i 1927. Den ser ut som en enorm kinesisk pagode, og er stedet hvor filmstjernene kommer på verdenspremierer.

Utenfor er hånd- og fotavtrykkene fra 200 filmstjerner og filmfigurer som Darth Vader og Donald Duck. Grauman's ligger naturligvis i Hollywood, nærmere bestemt 6929 Hollywood Boulevard.

Hollywoodskiltet

Hollywoodskiltet er blitt et landemerke som gjenkjennes, kopieres og parodieres over hele verden. Disse ni bokstavene av 15 meters høyde har stått på Mount Lee siden 1923. Opprinnelig sto det Hollywoodland i bokstaver av tre. I 1978 sponset ni personer, blant dem Hugh Hefner og Alice Cooper, en bokstav hver for å få produsert skiltet i stål.

Hollywood Wax Museum

Hollywood Wax Museum kan du møte livaktige kopier av blant andre Marilyn Monroe, Freddy Kreuger og Michael Jackson.  Her er også kjente rekvisitter fra store Hollywoodfilmer. Billetter koster ca 90 kroner for voksne og 40 for barn opp til 12 år.  Muséet ligger på 6767 Hollywood Boulevard og er åpent hver dag året rundt fra 1000 til midnatt.  

The Getty Center

Getty Centerer et enormt museum som har fire hovedavdelinger: Greske og romerske antikviteter, fransk kunst, europeiske malerier frem til 1900-tallet og fotografier fra starten og frem til i dag. Her er også en svær hage med roser, tulipaner og kaktuser. Senteret ligger i 1200 Getty Center og har åpent 1000 til 1800, og til 2100 i helgene. Gratis adgang, men stengt mandager.  

MOCA

Er samtidskunst mer i din gate, drar du  til Museum of Contemporary Art(MOCA) i downtown. MCA holder åpent torsdag til mandag fra 1100, inngang rundt 50 kroner. Adressen er 250 South Grand Avenue.  Museet har også avdelinger i 152 North Central Avenue og 8687 Melrose Avenue.  

Six Flags Magic Mountain

Dette er en stor fornøyelsesparkmed mange karuseller og attraksjoner. Den ligger i Valencia nord for Los Angeles. Åpningstider, dager og priser varierer.

Six Flags Hurricane

Badeparken Six Flags Hurricane Harborligger like ved Magic Mountain og har en rekke våte attraksjoner. Åpen fra midten av mai til slutten av september.



Sunset Boulevard

Selv om filmstjernene jobber i Hollywood, bor de fleste av dem i Bel-Air og Beverly Hills, og Sunset Boulevard er gaten som går fra det urbane sentrum Hollywood til de grønne eksklusive boligområdene.

Langs denne gaten ligger attraksjoner på rekke og rad. Her ligger Hyatt West Hollywood Hotel hvor Led Zeppelin kjørte motorsykler ned trappa, klubben Whiskey a Go Go hvor blant annet The Doors, Janis Joplin og Led Zeppelin har spilt, den berømte Rainbow Bar & Grill hvor du antagelig vil møte Motörheads Lemmy ved bardisken, Johnny Depps klubb The Viper Room hvor skuespilleren River Phoenix døde utenfor, og hotellet Chateau Marmont, hvor Blues Brothers-stjernen John Belushi døde.

Vær oppmerksom på at dette ikke er en gatestubb som du kan gå fra ende til ende, den starter i downtown og strekker seg over tre mil til Stillehavskysten. Du kan fokusere på delen som kalles The Sunset Strip, altså mellom Hollywood og Beverly Hills. Denne er rundt to kilometer.

L.A. Zoo

L.A. Zooligger i Griffith Park. Dyrehagen som ligger i Griffith Park som åpnet i 1966 er hjem for ca 1200 dyr som stort sett lever i naturlige omgivelser. Her er også en nydelig botanisk hage med over 800 plantearter. Åpent alle dager fra 1000 til 1700. Inngang ca 55 kroner, barn halv pris.

Disneyland

Verdens mest berømte fornøyelsespark er utvilsomt Disneyland, som ligger i 1313 South Harbor Boulevard  i Anaheim. Walt Disney åpnet parken i 1955, og siden har den bare vokst. Parken har fire avdelinger; Fantasyland, Frontierland, Adventureland og Tomorrowland, og selvfølgelig alle karuseller og berg-og-dalbaner man kan ønske.

Universal Studios

Universal Studios Hollywoodhar blitt Los Angeles nest største attraksjon, etter Disneyland. Dette er ikke bare et filmstudio, men også en full fornøyelsespark med Hakke Hakkespett som gallionsfigur og mange film-relaterte attraksjoner som Jurassic Park, Blues Brothers, Shrek og Simpsons. Åpent alle dager.  

Adressen er 100 Universal City Plaza. Vær forberedt på lang kø, så det lønner seg å kjøpe billetter på forhånd.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.