• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Madrid med barn

madrid retiro3

Madrid kan tilby mye hyggelig for barn. Mange severdigheter, mye god (og kjent) mat. Og ikke minst mulighet til å være oppe lenge om kvelden. I Madrid er nemlig selv små barn våkne til langt på natt. Spanske småbarn sover i siestaen og er derfor våkne om kvelden.



Dyrehager og andre parker i Madrid

Zoologisk hage er alltid populært blant barna, så dyrehagen i Madrid er et sikkert valg. Dyrehagen har også akvarium og delfinarium.

Det er mange parker i Madrid. Retiroparken (se bildet først i artikkelen) er nevnt flere ganger i denne guiden, men også Juan Carlos-parken (Parque Juan Carlos I) kan anbefales. Det er en av Europas største parker med blant annet kunstige elver, flotte trær og aktiviteter for hele familien. 

Et besøk til Parque Juan Carlos må tas som en utflukt da den ligger ca 10 kilometer nordøst for sentrum av Madrid. Åpent fra tidlig morgen til sent på kveld.

Alternativt kan Real Canoe være det som gjør besøket til noe minnerikt. Real Canoe er en klubb som tilbyr svømmebassenger, gymsaler, rekreasjonsområder i tillegg til god mat og drikke.

Real Canoe ligger i Calle del Pez Volador, 30, som er ca en kilometer øst for Retiroparken.

Innendørs skibakke i Madrid

Xanadu er et shopping- og fritidssenter, men også en skipark. Riktignok ligger parken litt utenfor Madrid (i landsbyen Arroyomolinos, 23 km sørvest), men siden det kun er noen få slike parker i verden (Tokyo og Dubai), anbefaler vi den som en attraksjon du bør ta med deg.

Det er bygd tre bakker under en stor kuppel. Bakkene holder åpent 365 dager i året.  Les mer på hjemmesiden www.madridxanadu.com

Warner Bros i Madrid

Parque Warner er en helt spesiell park. Her finner du karuseller og berg- og dalebaner, i tillegg til Hollywood-underholdning. Du finner fem temaer: Hollywood Boulevard, Cartoon Village, Ville Vesten, DC Super Heroes World og Warner Bros. Studio. Parken er i landsbyen San Martin de la Vega, ca. 25 km fra Madrid sentrum.

Faunia – biologisk temapark

Parkens konsept er å forene fritid og kontakt med naturen. Faunia er den største temaparken i sitt slag i Europa. Her kan du oppleve middelhavsskog, tropisk jungel og arktisk og antarktisk økosystem. For informasjon og åpningstider, ring +34 91 301 62 10.

Adressen er Avenida de las Comunidades, 28 (i Vicalvaro ca. 7 kilometer øst for Retiroparken) og ligger ved en metrostasjon.



Butikksenterne i Madrid

De store kjøpesentrene har enorme lekebutikker, og mange barn vil nok oppleve dette som reisens høydepunkt. Cortes Inglés er et slikt kjøpesenter. Les mer om dette shoppingsenteret under Shoppe i Madrid.

Jordbærtoget

Jordbærtoget er alle barns og voksnes favoritt. Toget er utkledd, og du får servert friske jordbær. Det går lørdager og søndager i perioden april til og med juli, i tillegg til september. Toget går fra Atocha-stasjonen kl. 1000 og returnerer fra Aranjuez kl. 1830.

Togreisen inkluderer et besøk på slottet. Booking kan gjøres på Internet: www.renfe.es. På toget vil det være informasjon på engelsk.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

------> Reiseguiden om Madrid fortsetter...