• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Shopping på Malta

For å helle litt kaldt vann i årene til de handleglade: du reiser ikke til Malta for å shoppe. Malteserne selv reiser til Sicilia når de trenger påfyll i klesskapet. Med unntak av de typiske suvenirene er det lite å oppdrive på Malta som du ikke kan få kjøpt like rimelig hjemme. Kanskje ikke så rart, siden det aller meste du får kjøpt her, er importvarer.



De vanligste artiklene som turistene reiser hjem med, inkluderer modeller av rustningskledde riddere, maltesiske båter, dørhammere og andre messingprodukter. (Og hvis du kunne tenke deg din egen rustning, er faktisk dette stedet hvor du kan finne det til en god pris!)

Maltesiske kniplinger har også en lang tradisjon. Dette lages spesielt på Gozo, men selges overalt. Noen suvenirbutikker selger håndstrikkede gensere av god kvalitet til svært rimelige priser. Prøv for eksempel Malta Crafts Centre i Valletta.

Lokalt produserte glassartikler finner du dessuten til gode priser, ofte i vakre nyanser av blått og grønt. Malteserne har også lagd juveler i århundrer, og øya kryr fortsatt av gullsmeder og sølvsmeder. Vallettas gater har spesielt mange slike butikker.

Du finner ingen store shoppingsentre på Malta, og det nærmeste du kommer en vanlig handlegate, er Triq-ir Republika i Valletta. For å oppleve ekte maltesisk dagligshopping bør du heller prøve søndagsmarkedene i Marsaxlokk og Valletta.

Butikkenes åpningstider er vanligvis fra kl. 0900 til 1900, men de fleste holder stengt på ettermiddagen, fra kl. 1300 til 1600, og på søndager. Og ikke glem at ved større kjøp kan du få refundert momsen på flyplassen ved hjemreise. Ikke alle butikker har denne ordningen, så spør gjerne først, eller se etter Tax Free Shopping-skiltet ved inngangen.

 

------> Reiseguiden om Malta fortsetter...



 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.