• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Mumbai Sport

Cricket i Mumbai
Cricket, som er den suverent største idrettsgrenen i India, er det ikke mange nordmenn som har et forhold til. Cricket har vært ekstremt populært i India i en mannsalder, og det indiske landslaget har alltid vært i Mumbai cricketverdenstoppen. Når India spiller landskamper i cricket, står Mumbai stille. Byen har to store cricketstadioner, Wankhede og Brabourne. Her spiller Mumbai Cricket Team, et av Indias sterkeste lag, sine hjemmekamper.

Fotball og Landhockey i Mumbai
Fotball er den andre store idretten, selv om inderne ser ut til å foretrekke å følge Champions League, Premier League og fotball-VM på TV-skjermen fremfor å gå og se kamper med sine lokale lag. Landslaget ligger på en beskjeden 147. plass på FIFA-rankingen (juli 2009), men har som mål om å kvalifisere seg til neste fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

Nasjonalsporten landhockey har falt i popularitet de siste årene, selv om Mumbai har mange spillere på det indiske landslaget.

Golf i Mumbai
Golfspillere kan ta kontakt med Bombay Presidency Golf Club på telefon 22 551 3670. Dette er en av India eldste og beste baner, og utlendinger betaler rundt 120 kroner for å spille. Du kan eventuelt prøve US Club i sørlige Mumbai, en 18-hulls bane helt nede ved sjøsiden, med havbris som gjør den spesielt behagelig (telefon 22 2215 2109).