• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Attraksjoner i New York

newyork frihetsgudinnen

Vi våger påstanden at ingen annen by har så mye å by på som New York City når det gjelder attraksjoner og severdigheter.  Absolutt alle finner noe i New York som interesserer, trigger, skremmer, påvirker, inspirerer og gleder. Vi har samlet en (liten) liste med attraksoner og severdigher som vi mener du bør få med deg på ferieturen i the Big Apple i USA!



Empire State Building
Den mest berømte skyskraperen i New York med utsiktspunkter i 86. etasje og i 102. etasje. Beregn lange køer og dyr inngangsbillett, men utsikten er verdt det. Empire State Buildinger fra 1931 er i Art Deco-stil. Du finner skyskraperen i 350 5th Avenue ved 34th Street.

Rockefeller Center
Rockefeller Center er det største privateide komplekset i verden og består av nærmere 20 bygg. De første 14 byggene var laget i elegant Art Deco-stil, men dette har senere blitt forlatt. Inne i Rockefeller Center finner du blant annet NBC Studios og Radio City Music Hall. Utenfor står Atlas-statuen og 14 andre skulpturer av den kjente kunstneren Lee Lawrie. Adressen er mellom 5th og 6th Avenue og 48th og 51st Street.

Frihetsstatuen
Frihetsstatuen er kanskje det største landemerket og symbolet for New York? [Se bildet først i artikkelen] Frihetsstatuen var en gave fra det franske folket i anledning hundreårsjubileet i 1876. Statuen er hele 93 meter høy og skal veie hele 225 tonn. Du kommer til Frihetsstatuen og Liberty Island ved å ta en ferge fra Castle Clinton i Battery Park, helt nederst på Manhattan.

Immigrasjonsmuseet på Ellis Island
Ellis Island var inngangsporten for nesten 20 millioner immigranter til USA. Ankom du USA på dårligere enn 2. klasse, ble du fraktet til Ellis Island for medisinsk og juridisk undersøkelse. Museet forsøker å gjenskape historien slik det var for immigrantene. Du kommer til Ellis Island ved å ta en ferge fra Castle Clinton i Battery Park, helt nederst på Manhattan.

Central Park
Denne grønne oasen dekker 3400 mål i New York og har et 1800-tallsslott, minneområde over John Lennon, dyrehage, hestedrosjer, utekafeer og mye annet. Central Park byr dessuten på et stort folkeliv, både av joggere, gatemusikanter og folk som liker å vise seg frem. Central Park ligger ved 5th Avenue og 110th Street.

Metropolitan Museum
En verdensmetropol som New York har selvfølgelig museer i verdensklasse. Metropolitan Museum eller bare «The Met» er et slikt. Her finner du 5000 år med kunst og kultur. Du vil se europeiske malermesterverk i tillegg til egyptisk kunst, asiatisk kunst og mye mer. Her henger dessuten «Vampyr» av Edvard Munch. Adressen er 1000 5th Avenue ved 82nd Street. Regn med nærmere 100 kroner i inngangspenger per person.

American Museum of Natural History
Det beste museet for barn i alle aldre. Her finner du dinosaurer, mammuter og haier i tillegg til utstillinger om verdensrommet og fossilsamlinger. Enormt stort og spennende. American Museum of Natural History har beliggenhet like ved Central Park, mellom 77th og 81st Street ved Central Park West.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.