• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Fakta om New York

New York City befinner seg nordøst i USA og ligger i delstaten New York. Storbyområdet New York er blant verdens mest folkerike og selve byen New York er naturlig  nok den største (les folkerikeste) byen i USA.



Innbyggertall      

Rundt 8,5 millioner

Språk

Engelsk (hent gratis ordbok her!)

Styreform

Republikk

Religion

 24% romersk-katolsk, 52% protestantisk

Tidsforskjell

New York City ligger 5 timer etter Norge, på sommertid 6 timer etter

Valuta

Amerikanske dollar, (sjekk dagens valutakurs her). Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er de vanligste kredittkortene, og minibanker finner du nesten overalt.

Tips

For de fleste som jobber med service i USA har lønn basert på driks. Det er vanlig å gi 15-20 % på restaurant, i taxi, frisører osv. Enkelte spisesteder kan ha service oppgitt på regningen.

Ambassade

Royal Norwegian Consulate General 825 Third Avenue, 38th Floor. Tel: (+1) (212) 421 7333.

Turistkontor

Times Square Visitor Center, 1560 Broadway

Telefon

+1

Nødnummer

911

Elektrisitet

110/120V AC, 60Hz. To-punkts stikkontakt er mest brukt, selv om tre-punkts også er vanlig. Du vil trenge adapter for å bruke medbragt elektrisk utstyr, som bør kjøpes før avreise.

Høytids- og helligdager

1.januar, 4.juli (Independence Day), i tillegg til en rekke bevegelige helligdager som Martin Luther Kings fødselsdag, Presidents Day, Memorial Day, Labor Day, Columbus Day, Veterans Day og Thanksgiving.

Visum

I utgangspunktet ikke påkrevd for norske statsborgere med maskinlesbart biometrisk pass. Fra 2009 må du registrere din ankomst på et elektronisk system på internett minst 72 timer før du ankommer USA. Les mer om dette på vår pass og visumside.  Men kontrollen er nøye og reglene endrer seg, så dobbeltsjekk på http://www.landsider.no/land/usa/reise/innreise/

Vaksiner

Ingen vaksiner er påkrevd.

Vann

Bør ikke drikkes fra springen.

Nærmeste store byer

Boston, Philadelphia.

Sikkerhet

New York City er er forholdsvis sikker by, med svært mange politifolk på gatene. Unngå likevel bydeler som Alphabet City og Spanish Harlem på kveldstid, og vær obs på lommetyver. Terrorberedskapen i USA er generelt svært høy, og sikkerhetskontrollene ved alle severdigheter tar lang tid.
 



 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.