• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Attraksjoner i Nice

Nice er en attraksjon i seg selv med sitt vakre blågrønne hav, shopping, utsøkt mat og drikke og med sine vakre art deco-fasader. En hovedattraksjon i Nice blir derfor det å spasere rundt i byen og la det være en del av de avslappende feriedagene.



Ønsker du oversiktskart over Nice med alle attraksjonene? Klikk her for Kart Nice !

Gamlebyen (Vieille Ville)

Gamlebyen er uten tvil Nices mest pittoreske del, der trange brosteinsgater snirkler seg mellom gamle, lave bygninger med rød takstein. Til tider føler du deg hensatt tilbake til middelalderen. Her ligger mange små familiedrevne restauranter og gateboder der du kan kjøpe alt av matprodukter og lokalprodusert vin i flasker eller tønner.

Matisse Museum

Henri Matisse bodde flere ganger i Nice i løpet av sin levetid, og hans banebrytende kunstverk var tydelig inspirert av fargene og utsikten i Nice. Museet er viet til kunstnerens liv, arbeid og innflytelse. Her kan du også se flere av kunstnerens personlige eiendeler, og her er en gavebutikk der du kan kjøpe trykk av hans malerier.

Matissemuseet ligger i 164 Avenue des Arenes og har åpent daglig fra kl. 1000 til 1800. Stengt tirsdager. Inngangspenger 35 kroner, gratis for barn.

Le Chateau (Parc du Chateau)

Den beste grunnen til å besøke Le Chateau er den fantastiske utsikten du får over byen og havet. Du kan velge å ta heisen opp for rundt ti kroner, eller du kan velge å bestige høyden på 92 meter via trappene, som er gratis. Tilgang til trappene finner du ved Monte Lesage eller på østsiden av Rue Rossetti.

Le Chateau betyr Slottet, men selve slottet fra det 12. århundret ble revet av Louis XIV i 1706, og det eneste som står igjen, er et tårn fra det 16. århundret, Tour Bellanda.

Promenade des Anglais

Denne berømte strandpromenaden ble anlagt av engelskmenn på 1800-tallet, og trekker stadig til seg verdens rike og vakre mennesker for en aftentur før middag på en eksklusiv restaurant. Men promenaden er blitt et symbol på både Nice og hele den franske rivieraen, og den syder alltid av liv. Her rusler turister blant ungdom på rollerblades, og her selges crêpes og forfriskninger fra vogner mens joggere og syklister passerer. Her ligger også flere av byens bedre restauranter, men prisnivået gjenspeiler like mye beliggenheten og middelhavsutsikten som råvarene og kokkens anstrengelser.

Cours Saleya blomstermarked

En av Nices mest besøkte attraksjoner er det berømte blomstermarkedet som finner sted hver dag unntatt mandager, fra kl. 0600 om morgenen. På den annen side er antikvitetsmarked på mander. Resten av uken finner du et imponerende utvalg av blomster i alle farger og fasonger, og det er en fryd å bare rusle rundt og la seg forføre av den ene duften vakrere enn den neste. Rundt blomstermarkedet ligger en mengde kafeer, restauranter og konditorier.

Du finner blomstermarkedet mellom Place Massena og gamlebyen.

St Réparate Cathedrale

Midt på Nices livligste torg med uterestauranter og barer ruver den barokke 1600-tallskatedralen St Réparate. Akkurat her lå tidligere både greske og romerske templer, og man føler virkelig det historiske suset fra området, omgitt av en labyrint av trange brosteinsgater.

Katedralen er åpen daglig fra kl. 0800 til 1900, gratis adgang.

Palais Lascaris

Dette 1600-tallspalasset ble bygd av Jean-Paul Lascaris, feltmarskalk for hertugen av Savoy. Her kan du se utsøkte fresker, enorme kandelabrer og lysekroner, malerier og porselensvaser. I taket på inngangshallen kan du se Lascaris-familiens våpenskjold med det noe optimistiske slagordet «Ikke engang lynet slår oss»!

Palasset ligger i 15 Rue Droite og har åpent tirsdag til søndag kl. 0800 til 1200 og 1400, gratis adgang.



Karnevalet i Nice

Karnevalet i Nice er et av de mest tradisjonsrike i verden på lik linje med Venezias og Rios, og har sine røtter helt tilbake til middelalderen. I noen hektiske, fargerike og feststemte uker i februar arrangeres hvert år kostymeopptog og parader under forskjellige temaer nesten daglig.

Cathédrale Orthodoxe Russe

Et syn de færreste forventer seg i Nice, er de seks løkkuplene på den russisk-ortodokse katedralen i Boulevard du Tsarewitch. Denne ble oppført på begynnelsen av 1900-tallet etter ordre fra tsar Nikolai II, og er med sine eksotiske former og muntre farger et mektig skue.

Den er inspirert av den berømte Vasilij-katedralen på Den røde plass i Moskva, og ligger nord for Nice jernbanestasjon.