• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Nottingham Attraksjoner

Nottingham Castle

Hvis du gleder deg til å besøke et ekte middelalderslott i Nottingham, blir du antagelig skuffet. Det opprinnelige slottet ble bygget i 1067 og var et av Englands viktigste for adelsfolkene. Det lå strategisk til på en høyde vest for sentrum med bratte stup på to kanter og panoramautsikt over sørlige Nottinghamshire.  Her skal også det endelige oppgjøret mellom Robin Hood og Sheriffen av Nottingham ha funnet sted. Dessverre ble slottet revet på slutten av den engelske borgerkrigen i 1649, og en enklere herregård ble oppført på stedet noen tiår senere. Også denne ble ødelagt, brent ned av en rasende mobb i 1831. Den ble atter gjenbygd, og har siden 1878 vært et kunstgalleri og museum. Åpent fra 1000 til 1700 (til 1600 i vinterhalvåret), inngang ca 40 kroner, barn halv pris. Mer informasjon her.

Robin Hood-statuen 

Nottinghams store sønn, fiktiv eller reell, har selvsagt en egen statue, og denne står i Maid Marian Way, rett øst for Nottingham Castle. Du besøker rett og slett ikke Nottingham som turist uten å ta et bilde av deg selv sammen med Robin Hood! Denne to meter høye bronsestatuen ble avduket i 1952, og på plaketter rundt den kan du se scener fra Robin Hood-fortellingene.

Ye Olde Trip To Jerusalem

Rett nedenfor Robin Hood-statuen ligger Englands eldste pub, Ye Olde Trip To Jerusalem, som skal ha servert sine gjester siden 1189, altså i rundt 820 år. Navnet stammer fra korsfarerne som skal ha stoppet her underveis til Det Hellige Land, Jerusalem. De innerste rommene i puben er hogget rett inn i fjellet direkte under Nottingham Castle, og her er også et lite museum. Mat serveres frem til 1800, men plassen er stadig åsted for middelaldermiddager på kveldene.  Adressen er 1 Brewhouse Yard. 

The Tales of Robin Hood

Nottinghams fremste turistattraksjon har selvsagt også med Robin Hood å gjøre. Beliggende, passende nok, i Maid Marian Way 30-38 er Tales of Robin Hood et opplevelsessenter hovedsakelig rettet mot barn, selv om sikkert voksne vil også more seg. Her skal du bringes 800 år tilbake i tid til middelalderens Nottingham, hvor du gjenopplever episoder med Robin, Jomfru Marian og den onde Sheriffen. Åpent fra 1000 til 1730 alle dager (stenger 1700 i vinterhalvåret), inngang ca 100 kroner for voksne, 75 kroner for barn mellom 4 og 15 år, 35 kroner for barn t.o.m. 3 år.

Galleries of Justice

I High Pavement finner du Galleries of Justice som er en kombinasjon av et historisk museum og et skrekkabinett. De interaktive utstillingene fokuserer på rettssaker, straffemetoder og henrettelser i eldre tider, og Galleries of Justice vant prisen som Årets Museum i 2007. Bygningen har vært brukt som rettshus og fengsel siden 1780-tallet. Åpent fra 1000 til 1600 tirsdag til søndag, med reduserte åpningstider i vinterhalvåret. Inngang rundt 100 kroner for voksne, 75 kroner for barn. Vær oppmerksom på at du kan få reduserte pakkepriser hvis du besøker både Galleries of Justice og City of Caves.  

City of Caves

En av Nottinghams fremste attraksjoner, City of Caves, er en omfattende labyrint med menneskelagde tunneler og utallige grotter i den forholdsvis porøse sandsteinen, som opp gjennom århundrene har blitt brukt til alt fra tilfluktsrom til skinngarving. Disse ble nesten ødelagt for alltid da et nytt shoppingsenter skulle bygges i sentrum. Men takket være frivillige sponsorer og investorer, er de nå bevart og åpnet for publikum.
Inngang fra Broadmarsh Shopping Centre, åpent alle dager fra 1030 til 1630. Inngangsbilletten koster cirka 60 kroner for voksne og 45 for barn. Vær oppmerksom på at du kan få reduserte pakkepriser hvis du besøker både Galleries of Justice og City of Caves.

St. Mary's Church

Nottinghams største og viktigste kirke er St.Mary's, og det er også den aller eldste. Den er nevnt i skrifter fra 1086, men antas å være vesentlig eldre. Mesteparten av det du kan se i dag stammer fra 1300- og 1400-tallet. Ifølge legenden skal Robin Hood ha blitt arrestert her av Sheriffen av Nottingham etter å ha blitt forrådt av en av munkene. St. Mary's ligger i High Pavement like ved Galleries of Justice.

Nottingham Contemporary

I skrivende stund er dette kunstgalleriet fortsatt under konstruksjon, men Nottingham Contemporary ligger an til å bli et stort moderne galleri, som også skal overta samlingene til det nå nedlagte Angel Row Gallery. Ifølge hjemmesiden forventes galleriet å åpne sine dører for publikum senvåren 2009.