• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Oslo Fly

De fleste som ankommer Oslo med fly, lander på Norges hovedflyplass Gardermoen.  Flyplassen ligger cirka fem mil nordøst for Oslo. Herfra går det direkte rutefly til alle landsdeler i Norge, og til de fleste europeiske hovedsteder. Utenfor Europa går det i skrivende stund kun direktefly til New York.

På Gardermoen finner du alt du trenger av butikker, spisesteder, bilutleie i tillegg til Europas største taxfreeshopping.  Fra flyplassen går det flere bussruter til forskjellige steder i Oslo.  Turen tar rundt en time og koster ca 140 kroner, avhengig av holdeplass i Oslo.  Du kan også ta Flytoget, som går hvert 20.minutt og tar 20 minutter.  Prisen er er ca 150 kroner. Vanlig tog tar litt lenger tid, men koster kun halvparten. Taxi vil derimot koste deg minst 400 kroner og mange ganger betydelig mer, avhengig av hvilket taxiselskap du bruker. Det vil ta ca 45 minutter å kjøre inn til sentrum.

Noen vil kanskje ankomme Torp flyplass i Sandefjord, som ligger omtrent to timers kjøring fra Oslo. Her lander flere lavprisselskaper som irske Ryan Air og ungarske Wizzair, i tillegg til KLM fra Amsterdam og Widerøe som hovedsakelig flyr innenlands. Torp er en liten flyplass, men har et spisested, taxfreebutikk og en bar. Det går jevnlig busser til og fra Oslo som korresponderer med flyavgangene, prisen ligger på ca. 140 kroner, eller ca. 250 tur/retur. 


En tredje flyplass for Oslo er Rygge Flyplass, Moss. Denne flyplassen benyttes først og fremst av flyselskapet Norwegian og Charterselskaper.