• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Fly til Palanga

palanga-reiseguidebanner

Palanga Airport ligger nær de store feriebyene Kaleida og Palanga (IATA=PLQ) og er en relativt liten internasjonal flyplass, og kan kun ta i mot små og mellomstore fly. Trafikkveksten har imidlertid økt betydelig, og mer enn fordoblet seg de siste 5 årene, og flyplassen er nå Litauens tredje største. Med tanke på sin beliggenhet, så er det ikke mange andre gode flyplassalternativer til Palanga eller andre typiske sommerferiebyer langs Rav-kysten av Litauen. SAS, Air Baltic og Norwegian er blant selskapene som gjerne har ruter hit, og da spesielt sommerruter.

Palanga Airport har det du trenger av fasiliteter, uten at vi på noen måte skal anbefale å tilbringe timesvis på flyplassen. Men du finner en enkel butikk for å kjøpe typiske taxfree-varer, en suvenirbutikk, en café og liten bar. Du kan leie bil på flyplassen, og "alle" de store leiebilselskapene er å finne her. Videre kan du leie sykkel, gjøre hotellreservasjoner og snakke med personer fra den offisielle turistinformasjonen. 

  Finn billigste flypriser i markedets største søkemotor for flybilletter!

 

Reisetid og priser til Palanga

Reisetiden til Palanga fra sentrale Østland i Norge er ca 1,5 time. Norwegian flyr deg raskest (direkte) og billigst. Du kan faktisk få priser til under 1000-lappen, hvis du er rask på labben med bestillingen.  Det er imidlertid ikke mange avganger Norwegian har fra Moss Lufthavn Rygge, slik at du være fleksibel på tidene. Alternativt kan man fly SAS via København eller Air Baltic via Riga. Også her kan du få rimelige billetter, men normalt koster en tur og returbillett fra 2000 kroner og oppover.

Palanga Airport ligger ca 7 kilometer nord for Palanga og 32 km nord for Klaipeda. Det er nok av busser som regelmessig tar deg til de respektive byene fra flyplassen.

Klaipeda Airport

For kuriositetens skyld kan vi jo nevne at det finnes en flyplass nærmere Klaipeda også. Men denne lille flyplassen Klaipeda Airport er mest for småfly og ev. privat charterede fly.