• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Spise i Palma

palma carrer de la fabrica2

Det finnes utallige restauranter i Palma, ikke minst tapasrestauranter. Det mallorkinske kjøkkenet utmerker seg med masse friske grønnsaker, hvitløk og olivenolje. Du får mange slags pølser og skalldyr, i tillegg til det meste av kjøtt og fisk. Mallorca har tilgang til gode råvarer, og øya har mange anerkjente kokker.



Noen lokale spesialiteter På Mallorca:

Bocadillo er en baguett eller smørbrød. Pålegget kan være forskjellige typer ost eller skinke. På barer får du bocadillo og noe å drikke hvis du spør om det.

Sobrasada er en berømt pølse på Mallorca. Den er smakfull, men likevel mild. Pølsa benyttes både som hovedrett, tilbehør i gryter og som tapas.

Den største lokale favoritten er kanskje Pa amb Oli, som er Mallorcas svar på den italienske bruschettaen. Retten er en brødskive som er gnidd med hvitløk, dyppet i olivenolje og strødd med salt. Vanlig pålegg er tomat, litt ost og skinke. Noen ganger serveres den også med sardiner. Den er perfekt som en liten forrett.

Noen restaurantgater i Palma

Den lille bilfrie gaten Carrer de la Fàbrica [se bildet først i artikkelen] nær havnepromenaden og ikke minst Parque de la Feixina våkner til liv på kvelden. Her er hyggelig å spise for hele familien. Ypperlig tidspunkt å komme er mellom 2000 og 2300. Carrer de la Fàbrica har et mylder av restauranter, og ironisk nok flest italienske restauranter i tillegg til typiske Middelhavsmenyer.

Passeig de Mallorca fra stilige Hotel HM Jaime III og nordover har flere gode restauranter, samt noen rimelige tapasrestauranter. Passeig de Mallorca ligger noen få hundre meter nord for Parque de la Feixina og ikke skrekkelig langt unna kjente turistplasser som Placa Major.

Anbefalte restauranter i Palma

Bon Lloc
Restauranten Bon Lloc går for å være den beste vegetarrestauranten i Palma. Den eneste lunsjretten som serveres, er ”dagens”. Husk å booke bord på forhånd. Restauranten startet opp i 1978 og befinner seg i gaten Carrer de Sant Feliu, nærmere bestemt i nummer 7. 

Rodeo Grill
Rodeo Grill er blant Palmas beste grillrestauranter og er et tips for deg som liker kjøtt. Adressen er Calle Ramon y Cajal 14.

Making Tapas
Dette er en populær tapasrestaurant, der du plukker det du liker best mens maten går forbi på et bånd like ved der du sitter. Du sparer på pinnene som sitter i maten. Hver pinne har sin egen pris. Det er en større restaurant i kjelleren. NB! Den er stengt på søndager.  

Adressen er Calle Brondo nr 5. Telefonnummeret til restauranten er 971 72 00 42.

La Lubina
La Lubina er en god fiskerestaurant med flott utsikt over havna. La Lubina er dessuten svært populær hos de fastboende, noe som ofte er et meget godt tegn. Adressen er Muelle Viejo, nede ved havnen.

Palma om natten

Det finnes flere fornøyelsesområder i Palma. Et av de mest populære utelivsområdene er Paseo Maritimo (sjøsiden). Her er det veldig trendy og du finner flere eksklusive steder der du kan ta en drink. Flere av utestedene stenger sent på natten. De mest populære diskotekene forventer ikke at gjestene dukker opp før kl. 0100 om natten eller senere. Barene er også ganske tomme før midnatt.

Det største og mest kjente diskoteket heter Titos og ligger i Paseo Maritimo 33. Diskoteket frekventeres av alle slags folk og i alle aldersgrupper. Pacha er et annet alternativ på diskotekfronten. Adressen er Paseo Maritimo 43.

En ”utelivssone” i Palma heter Can Barbara. Dette området er mest for yngre personer. Lengst tradisjon for uteliv har området Plaza de Gomla. I gamlebyen (nær den gotiske bygningen Sa Lionja) finner du også et utelivsområde. Musikkbarer og puber dominerer her.

Ønsker du en pub, kan Hogans være et alternativ. Den ligger ved gaten Calle Monsenor Palmer i gamlebyen. Et annet populært sted er Bodequita del Medio. Dette er en cubansk bar med gode mojitos. Stedet er trangt og stemningsfullt. Du finner det like ved Placa Reina. Adressen er Carrer de Vallseca, 18.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.