• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Med barn i Paris

Hvis vi hadde vært barn, ville Paris sannsynligvis vært vår favorittby. Ikke bare finnes det et utall med parker, museer og attraksjoner spesielt rettet mot barn, men Paris er også en by full av liv der gjøglere og musikanter opptrer. I tillegg finner du naturligvis Disneyland Paris som er alle barns drøm.



Disneyland Paris

Disneyland Paris het Euro Disney Resort da parken åpnet i 1992, og endret navn til Disneyland Paris 1995. Etter en ganske tøff oppstartsfase har parken nå vokst seg stor og tiltrekker seg enormt med mennesker hver eneste dag så å si hele året. Parken er stor, og det finnes en rekke attraksjoner der. Det er lite trolig at du rekker gjennom alt på et besøk, siden du tross alt vil måtte tilbringe noen timer i kø foran forskjellige berg-og-dal-baner, sklier og karuseller.

Disneyland Paris er mer enn bare karuseller og berg-og-dal-baner. Du har mange show på scener rundt omkring i parken i tillegg til temaparker som Walt Disney Studios. Her er det scener fra filminnspillinger, og du får også et innblikk hva det vil si å være stuntmann på film.

To viktige tips for deg som besøker Disneyland Paris for første gang:

  1. Kjøp riktig billett. Billetter kan kjøpes bare for selve Disneyparken eller for både Disneyparken og temaparken (W.Disney Studios). Dersom du vil tilbringe mer enn én dag i Disneyland, kjøp en billett som gjelder enten for to dager eller tre dager først som sist. Det er også mulig å kjøpe rett til å ”snike”, såkalte ”fastpass”. Da slipper du å stå mye kø. Det er en ypperlig løsning hvis du har dårlig tid, men likevel vil oppleve mange attraksjoner. Prisen for enkleste billett er ca 400 kroner for voksne og 320 kroner for barn. Inngangsprisen inkluderer attraksjonene og alle de kjøreturene du vil ta i parken. En billett som gir adgang til både fornøyelsesparken og temaparken, koster bare 100 kroner ekstra pr. person.
  2. Husk kart over parkanlegget. Det vil spare deg for mange ekstra meter gåing og ikke minst tid. Samtidig får du full oversikt over alle attraksjonene og hva som er å få kjøpt av mat. Kart deles ut ved inngangen.

 

 

Museer og severdigheter i Paris

Ikke undervurder barna dine. Det er mange attraksjoner som passer både barn og voksne i Paris. Pompidousenteret har en egen barneavdeling. Også Grande Galerie de l’Evolution har egen barneavdeling med mikroskoper og annet tilbehør. Du finner dette ved parken Jardin du Plantes sørøst for Latinerkvarteret.

Katakombene vil garantert være spennende for barn i alle aldre. Du finner katakombene i Montparnasse. La oss også få anbefale planetariet ved Palais de la Decouverte.

Parker og grøntanlegg i Paris

For mange vil en fin park være ren og skjær nødvendighet når de har med barn på storbyferie. Heldigvis har Paris flere parker som egner seg perfekt til avslapping, lek og moro. Den kanskje beste parken er Bois de Boulogne. I denne parken finner du en egen sone for barn som kalles Jardin d’Acclimatation, og som er en kombinasjon av tivoli og zoologisk hage. Bois de Boulogne ligger helt vest i Paris, videre forbi Eiffeltårnet.

Skulle du befinne deg på andre siden av Paris, anbefaler vi Bois de Vincennes. I denne parken finner du en del som heter Parc de la Villette, og som er spesialdesignet for barn.

Sirkus og fornøyelesesparker i Paris

Ikke snakk nedsettende om sirkus i Frankrike. Sirkus anses som kultur på høyt plan, og du kan se artister av verdensklasse. Vanligvis ligner sirkusene på de norske med klovner, sjonglører, trapesartister og dyr. Sirkus Diana Moreno kan være et godt valg. Du finner det ved Rue Procession.

Sesongen for fornøyelsesparker starter i mars i parken Bois de Vincennes. Fra midten av juni avløses denne av en fornøyelsespark i Tuileries-hagene. Fra september vil fornøyelsesparkene være ved Bois de Boulogne.

 
KLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter!

Gjør et flykupp nå!