• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Poznan Shopping

I Polen er det tradisjon med markeder og småbutikker hvor du kan kjøpe håndtverksprodukter. Dette er ypperlige suvenirer og mye koseligere å få som gave enn de tradisjonelle produktene fra Kinamed bynavnet påsydd.  Den beste gaten for å kjøpe håndverksprodukter er Wozna, som har sitt utspring fra det store bytorget sentralt i gamlebyen.

Shoppinggater som er kjente i Poznan er i tillegg til Woznan som er nevnt over, blant annet Polwiejska hvor også en av inngangene til shoppingsenteret Stary Browar befinner seg. 
 

Markeder i Poznan

Det er en turistopplevelse i seg selv å besøke gamle utendørsmarkeder. Og heldigvis har Poznan flere slike, og mange av dem holder åpent året rundt. Ta gjerne turen til torget Wielkopolski noen få minutters gange fra Gamlebyen. Her kjøper du først og fremst blomster, grønnsaker og frukt.  Mange besøker også markedet på torget Bernardynski. Også dette rett i nærheten av Gamlebyen og dens store torg. Bernardynski-markedet har samme utvalg som Wielkopolski-markedet.

Vil du på en liten oppdagelsestur tar du trikken (nr 5, 8, 14 eller 18) til Lazarski-markedet. Her handler lokalbefolkningen alt fra elektriske artikler og klær, til mat, grønnsaker og frukt. 


Shoppingsentre i Poznan

Dette er kanskje noe du ikke forventet, men Poznan har noen helt fantastiske shoppingsentre.  Det beste i Polen, og kanskje hele Europa er Stary Browar (det gamle bryggeriet).  Bryggeriet har sin historie fra 1870-tallet. I 2006 startet et prestisjeprosjekt som gikk ut på å sette opp et shoppingsenter i øverste klasse. Hovedinngangen er fra gaten Polwiejska. Åpningstider er fra 0900 til 2100 alle dager med unntak av søndager, hvor det er åpent fra 1000 til 2000.


Et alternativ er butikkene som befinner seg i Hotel Bazar, et historisk hotell og kommersielt senter i Gamlebyen.
Vi må også få nevne Galeria Malta som er kjempestort. Mer enn 170 butikker og restauranter er tilgjengelig og et gulvareal som tilsvarer 20 fotballbaner!  Åpent alle dager i uken fra 0900 til 2100 (søndager 1000 til 2000).   Galeria Malta befinner seg ved innsjøen Malta, et svært vakkert område utenfor sentrum av Poznan.  Adressen er ul. Abpa A. Baraniaka 8. 

Hvis du ikke har interesse av å reise spesielt langt til shoppingsenteret så befinner Kupiec Pozanski seg like ved det store torget i Gamlebyen. Adressen er  2 Wiosny Ludów Square. Kupiec Poznanski holder åpent hele uken fra 1000 - 2100 (søndager 1100 til 1900).