• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Fly til Salvador

Å komme seg fra Norge til Salvador krever litt planlegging. Det går ikke noe rutefly direkte til Brasil i skrivende stund. Det rimeligste alternativet er med det portugisiske flyselskapet TAP, men da må du ha en overnatting i Lisboa underveis til Salvador, da det ikke korresponderer med fly fra Norge. Prisene starter på rundt 7700 kroner i lavsesong, mens rundt jul, påske og sommerferie må du regne med et par tusenlapper ekstra.



Alternativt har du Air France som tar deg via Paris og Sao Paolo. Her trenger du ikke overnatting underveis, men turen tar totalt rundt 23 timer. Prisene i lavsesong starter på rundt 8600 kroner. Lignende priser har Lufthansa/Condor Air som flyr via Frankfurt.

Salvadors flyplass ligger 25 kilometer nordøst for sentrum, og har offisielt det tungvinte navnet Deputado Luís Eduardo Magalhães International Airport, men kalles ofte Dois de Julho International Airport av lokalbefolkningen. Her finner du en turistinformasjon som også kan hjelpe deg med hotellbooking, du har vekslingskontor, bilutleie og spisesteder.

En taxi inn til sentrum vil normalt koste deg nærmere 300 kroner. Vær oppmerksom på at de offisielle taxiene i Salvador er hvite med en rød og blå stripe på sidene, og røde nummerskilt. Taksameteret skal starte på rundt 3 R$, tilsvarende 10 kroner. Unngå det ekstremt dyre taxiselskapet Rádio Táxi Cometas (eller COMTAS), som du kjenner igjen på ananas-logoen.

Atskillig rimeligere er det å ta en av Ondina Executivo-bussene som er merket med Praca da Se/Aeroporto. Denne koster bare rundt 30 kroner, men den kan bruke inntil halvannen time i rushtrafikken.

Nordmenn trenger ikke visum for å komme inn i Brasil (som f.eks. amerikanere), men gyldig pass må du selvsagt ha. Sørg også for å ha en god reiseforsikring.


KLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter!

Gjør et flykupp nå!