• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Attraksjoner i Salvador

Palacio Rio Branco
Midt på Cidade Altas flotte torg Praca Tomé de Souza finner du dette storslåtte gamle palasset, bygd i 1549 for Salvadors første guvernør Tomé de Souza. Det er nå omgjort til et flott museum, og hvis du ber museumsvaktene om å slippe deg ut på balkongene, har du Salvadors flotteste utsikt mot Baía de Todos os Santos.



Barra fyrtårn (Farol da Barra)
På Salvadors sørspiss ligger dette 37 meter høye fyrtårnet med en fantastisk utsikt mot Atlanterhavet. Fyrtårnet er fra slutten av 1600-tallet, og var det første av sitt slag på hele det amerikanske kontinentet. Du kan ikke gå opp i selve tårnet, men på terrassen under ligger en liten kafé der du kan få en cafezinho eller iskald cerveja å nyte i den sterke vinden mens solen synker ned over Itaparica-øya. Her finner du også Salvadors sjøfartsmuseum, som er åpent alle dager unntatt mandager fra kl. 0900 til 1900.

Forte de Santo Antônio da Barra
Bahias eldste festning er Forte de Santo Antônio da Barra, som ble bygd i 1598. Den ligger rett ved fyrtårnet og sjøfartsmuseet på spissen av halvøya.

Igreja de Sao Francisco
Blant Salvadors 365 kirker er dette muligens den vakreste. Den er bygd i barokkstil, og fasaden er dekket av blå og gule fliser. Den store indre hagen er fredelig og flott, mens interiøret er rikt utsmykket med gull og sølv. Legg merke til at enkelte av englefigurene på sidene er ufattelig stygge eller utstyrt med enorme kjønnsorganer, en stille protest fra slavene som ble satt til å lage figurene.


Igreja de Sao Francisco ligger i Cruzeiro de Sao Francisco i Pelourinho og har åpent hver dag fra kl. 0730 til 1200 og fra kl. 14.00 til 1800 unntatt søndager.

Praca Castro Alves
Dette er et utrolig vakkert torg, oppkalt etter den landskjente lokale poeten Castro Alves (1847–1871), som pleide å fremføre sine engasjerte dikt mot slavehandelen akkurat her. Statuen av Alves danner en silhuett mot en nydelig solnedgang på en knallrød himmel, hvis du kommer hit i rett tid.

Museu de Arte Moderna
Hvis moderne kunst er noe for deg, bør du ta en taxi til den gamle sukkerplantasjen Sola do Unhão, der du finner et moderne kunstgalleri og en restaurant. Det er gratis adgang, og galleriet har åpent hver dag unntatt mandager. Åpningstidene varierer, men er vanligvis mellom kl. 1300 og 2100.

Igreja do Senhor de Bomfim
Nord for sentrum finner du denne flotte kirken fra 1745, som er kjent for sine helbredende krefter. Dette er den viktigste bygningen i Salvador for nær sagt alle religioner, og den andre torsdagen i januar går bortimot alle til Bomfim for å vaske trappene, be om hell, velsignelse og beskyttelse. Her vil du få et lite armbånd av stoff som skal oppfylle tre ønsker hvis du beholder det på inntil det faller av av seg selv. Bomfimkirken er åpen alle dager unntatt mandager fra daggry til kl. 1200 og fra kl. 1400 til 1800.

MAS – Museu de Arte Sacra da Universidade Federal da Bahia
Bahia statlige universitets museum for religiøs kunst er et forbløffende museum som er bemerkelsesverdig lite besøkt. Det ligger i et tidligere 1600-talls kloster, og hver måned arrangeres gratis konserter. Bare det faktum at museet er delvis bygd og drevet av rehabiliterte hjemløse gatebarn burde være et godt argument for et besøk.
MAS ligger i Rua do Sodre, parallellgaten til Avenida Carlos Gomes. Mer informasjon på portugisisk og bilder på hjemmesiden.  Åpent mandag til fredag kl. 1130 til 1700. Inngangspenger er noen få tikroner.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.