• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

San Francisco Fly

En mengde europeiske og amerikanske flyselskaper kan fly deg fra Norge til San Francisco. Det finnes ingen direkteflyvninger, men det er ikke nødvendig med mer enn en mellomlanding. Reisetiden vil normalt ligge på 14 til 18 timer, avhengig av hvor du mellomlander og hvor godt det korresponderer med neste fly. Prisene starter vanligvis på rundt 4800 kroner i lavsesong, men regn med minst et par tusenlapper ekstra rundt jul og på sommeren. Blant de rimeligste alternativene finner vi Lufthansa/United som flyr via Frankfurt, Air France via Paris og KLM/NorthWest via Amsterdam.

De fleste internasjonale flyvningene lander på San Francisco International Airport, 16 kilometer sør for sentrum. Fra her kan du ta hurtigtog ( Bay Area Rapid Train – BART) inn til sentrum for rundt 35 kroner. Flyplassen er Californias nest største etter Los Angeles', og har fire terminaler med alt du trenger av fasiliteter. En taxi inn til sentrum vil normalt koste deg 250-300 kroner, men du kan beregne prisen med taxi mellom flyplassen og ulike steder i San Francisco her.

Det kan også være verdt å sjekke flypriser til San Jose Airport eller Oakland International Airport hvis du ikke finner noe rimelig til San Francisco. Fra Oakland Airport går det hurtigtog (BART), og fra San Jose tar gratis shuttlebusser deg til togstasjonen hvor tog bringer deg inn til San Francisco sentrum.

Ikke glem at nordmenn enten må ha den nye typen biometrisk pass, eller visum for å komme inn i USA. Sjekk gjeldende bestemmelser her!

Sørg for at du har en fulldekkende reiseforsikring (opptil 500000 USD) og ta med deg et gyldig forsikringsbevis. Legebehandling og sykehusopphold i USA er av topp kvalitet, men det koster flesk, og du vil ikke bli behandlet med mindre du kan dokumentere at du kan betale for det. Uten forsikring vil for eksempel et armbrudd koste deg hele reisekassa, så det vil være dumt å ta sjansen på å reise uten.


KLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter!

Gjør et flykupp nå!