• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Attraksjoner i San Francisco

san francisco golden gate bridge 1

San Francisco er en svært populær turistby med en rekke attraksjoner og severdigheter. Her er historiske attraksjoner, flotte byggverk og spennende museer om hverandre. 



Golden Gate

En av San Franciscos viktigste symboler er den majestetiske Golden Gate-broen fra 1937, verdens nest største hengebro. Broen forbinder San Francisco med Marin County, og er 2,7 kilometer lang. Du kan gå over broen, men kun på det østre fortauet.  Det beste stedet å beundre broen er fra Fort Point, en festning fra 1861 som med sine 150 kanoner skulle forsvare bukta mot inntrengere. Denne er åpen i helgene fra 1000 til 1700. 

Japanske hagen

I Golden Gate Park finner du Japanese Tea Garden

På et blunk kan du kvitte deg med stress og andre turisters jag og mas. En spasertur i en japansk hage er balsam for sjelen. Denne er den største i sitt slag i hele USA og ble bygget etter verdensutstillingen 1894. Gratis inngang. Japanse Tea Garden stenger 1645 om vinteren og 1800 om sommeren.

Ripleys Believe It Or Not Museum

San Francisco har en rekke populære muséer, og de fleste ligger på eller ved  Fisherman's Wharf. På byens filial av Ripleys Believe It Or Not Museum i 175 Jefferson Street finner du en stor samling med bisarre, utrolige eller rare gjenstander fra hele verden, som garantert vil få deg til å måpe i vantro. Inngangspenger koster i overkant av 20 dollar for voksne. Muligheter for rabatter for barn og familiepakker mv. Åpent fra 1000 til 2200 alle dager, i helgene til midnatt. 

Musee Mechanique

Et ganske unikt museum er Musee Mechanique, som ligger på Pier 45. Her finner du en samling gamle spilleautomater, fra antikke flipperspill og 70-talls dataspill som Space Invaders og Asteroids, til gamle lirekasser og Peepshows selv om sorthvitbildene av franske kammerpiker i undertøyet nok ikke sjokkerer mange.  Åpent alle dager fra 1000 til 1900. 

San Francisco Maritime National Historical Park

San Francisco Maritime National Historical Park er svært populær, og ligger i 900 Beach Street at Polk. Her ligger gamle damphjulsbåter og seilskuter fra 1800-tallet, kinesiske djunker, gamle sjøkart og navigeringsutstyr. Åpent daglig fra 0930 til 1900, i vintermånedene til 1700, gratis adgang. Hvis du vil ombord på de historiske skipene ved Hyde Street Pier, koster det inngangspenger. 

The Winchester House

Et av Californias (eller verdens) merkeligste og mest spennende bygning er The Winchester House, som ble bygget over en 40 års periode ved forrige århundreskifte. Det ligger på 525 South Winchester Boulevard i San Jose, noen mil fra San Francisco. Dette er en 160 roms victoriansk herregård spesialbygget med masse skjulte dører og mystiske trapper som ikke fører noe sted.

Huset skal være hjemsøkt av spøkelser, og har et spennende våpenmuseum. Åpent 0900 til 1900, Inngangspenger avhenger av aktivitet, og koster i skrivende stund fra $22 til $46.  Det er ønskelig at du senest bestiller billett dagen i forveien. Sjekk detaljer på hjemmesiden til The Winchester House. Barn under 9 år ingen adgang.  



Alcatraz

san francisco alcatraz island

Blant San Franciscos største turistmagneter finner vi den legendariske fengselsøya Alcatraz, også kjent som The Rock. Alcatraz var høysikkerhetsfengsel fra 1934 til 1963, og har hatt mange celebre fanger, blant annet gangsterkongen Al Capone. Ingen klarte visstnok noensinne å flykte herfra.

Alcatraz er gratis å besøke, men fergen som går fra Pir 33 hver halvtime fra 0900 koster fra fra $35 for voksne. Rabatter for barn. Billetten omfatter tur/returbillett og guiding. Barn under 18 må delta med foresatte. Alcatraz-tur bør bestilles god tid i forveien i høysesong.  Du kan også få mer omfattende guidede turer.

Chinatown i San Francisco

Chinatown i San Francisco er en av USAs største, og denne bydelen er en attraksjon i seg selv. Den sirlig utsmykkede og svære Drageporten på Bush og Grant Street er inngangsportalen til mange kvartaler som like gjerne kunne ligget i Beijing. Her vrimler det av kinesiske restauranter og butikker som selger silke, jade og suvenirer. Alle gate- og butikkskilt er på kinesisk.

Gay, Lesbian, Bisexual, Transgender Historical Society Museum

San Francisco har i en årrekke vært kjent som en liberal by, og et samlingspunkt for homofile, hippier og bohemer. Ingen steder er dette mer synlig enn i bydelen Castro, hvor du finner Gay, Lesbian, Bisexual, Transgender Historical Society Museum i 657 Mission Street. Her kan du lære om historien og kulturen til dette svært fargerike samfunnet innenfor samfunnet. Åpent tirsdag til lørdag 1300 til 1700.

Palace of Fine Arts

Mellom Golden Gate Bridge og Fisherman's Wharf finner du et 1900-tallsbygg som virker svært så malplassert. Men det er det som gjør det så fascinerende. Bygget etterligner nemlig en gammel romersk tempelbygning og kunne like gjerne stått i Roma. Palace fo Fine Arts fremstår svært så staselig etter en grundig oppussing på 1950-tallet. Adressen er 3601 Lyon Street.

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.