• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Shanghai

Shanghai er det økonomiske underet i Kina, og hele denne enorme byen preges av optimisme og endringer. Her er det shopping, uteliv, mote og mat som gjelder. Ikke ulike hva du opplever i de største storbyene i vesten.



Shanghai lever opp til at kjært barn har mange navn. Byen kalles blant annet ”Østens Paris” og ”sementskogen”. Shanghai betyr fritt oversatt noe slikt som ”over havet”. Imidlertid er opphavet til navnet uklart.

Shanghai er en virkelig storby, selv til å være i Kina, med mer enn 23 millioner innbyggere hvis vi tar med forsteder, og nærmere 10 millioner mennesker boende i "sentrum". Og den oppvakte av oss vil da forstå at sentrum er omfangsrikt.

I Shanghai finner du alt du kan forvente i en moderne by: spektakulære bygninger, trendy utesteder, gode restauranter og masse shoppingmuligheter. På mange måter minner Shanghais fantastiske skyline om Dubai.

Shanghai har en helt annen temperatur enn f.eks. Beijing og sommeren kan bli virkelig varm i byen. På den annen side behøver du ikke være redd for å måtte fryse halv ihjel resten av året slik du kan lenger nord i Kina. Shanghai fremstår med andre ord som en helårsdestinasjon. De store kulturelle severdighetene finner du ikke i Shanghai, men du vil garantert føle storbypulsen banke. Shanghai byr i tillegg på spennende arkitektur blandet med stor fremtidsoptimisme. Velkommen til Shanghai.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.