• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Shanghai Attraksjoner

Jinmao-tårnet
Med en høyde på 420,5 meter er dette verdens 4. høyeste bygning. Bygningen har hotell, restauranter, kontorbygg og mye annet. Ta ”verdens raskeste heis” til toppen og få en utsikt du garantert ikke glemmer med det første. Adressen er Shiji Dadao i Pudong-området.

Oriental Pearl Tower
Dette er TV-tårnet i Shanghai. Tårnet, eller mer korrekt toppen av tårnspiret, er hele 468 meter over bakken. TV-tårnet er bygd i 1994. Det har en fantastisk Gaudi-inspirert arkitektur. Turister har anledning til å komme halvveis opp i tårnet (til 263 meter) for å få utsikt over byen.

Shanghai Art Museum
Det viktigste kunstmuseet for forskjellige typer av kinesisk bildekunst er Shanghai Art Museum. Bygningen, som er kjent for sin flotte arkitektur, finner du på gaten Nanjing Xilu 325.

ShangArt
Ønsker du å se nærmere på moderne kinesisk kunst, er ShangArt stedet å besøke. Adressen er Gaolan Lu 2a i nærheten av Fuxing-parken.

Shanghai botaniske hage
Ved Longwu Lu 1111 finner du et stort område som er satt av til Shanghai botaniske hage, der det er en enorm samling av planter, blant annet en egen samling av orkideer. Her kan du slappe av og nyte naturens dufter i storbyjungelen.

Jade Buddha tempel
Dette templet ble bygd mellom 1910 og 1920 og er til ære for en to meter høy og hvit jade-Buddha. Det er også mange andre Buddha-figurer her. Du finner templet i gaten Anyuan Lu. Templet er et av fem aktive Buddha-templer i Shanghai.

Shanghai Museum
Dette museet, som ligger like ved Remlin Square i gaten Renmin Dadao, ble bygd så sent som i 1994 som et symbol på de forandringer byen gjennomgår. Her finner du en av Kinas beste samlinger av kinesisk kunst. Det er Ming-samlinger, kunst av jade, kalligrafi, kinesiske malerier og mye annet. Du kan kjøpe engelskspråklig guide på museet.

Yuyan-hagen
I gamlebyen (Chinatown) ligger Yuyan garden, anlagt under Ming-dynastiet midt på 1500-tallet. Hagen og bygningene ble ødelagt under opiumskrigen på 1800-tallet, men er restaurert. Det gjenoppbygde anlegget er flott. Her har du også mulighet til å kjøpe suvenirer og ta en matbit.

Maglev-toget
Det er kanskje litt spesielt å sette opp flytoget som en attraksjon, men det er ikke hver dag du får anledning til å kjøre raskere enn 430 km/t på landjorda. Du betaler fem ganger mer enn på flybussen, men så kommer du også raskere frem. En reise som tar mer enn 30 minutter med bil, gjøres unna på sju minutter. Og fartsfølelsen er spesiell. Når toget bremser ned og kjører i 200 km/t vil du tro at det så vidt går forover. Toget går fra Pudong-flyplassen til Pudong-området i Shanghai.