• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Shopping i Sydney

De mest erketypiske australske suvenirene som du vil se overalt, er kenguru- og koalafigurer i alle størrelser, boomeranger, didgeridooer og hatter med korker hengende ned fra bremmen. Ja, det er klisjéfylt og oppfyller alle forventninger eller fordommer turistene har om landet. Men australierne har ikke noe imot det, og turistene vil kjøpe det, så da er alle fornøyde.



Du vil også finne nok av utsalgssteder som tilbyr aboriginerkunst, spesielt i havneområdene i Sydney. Noe av dette er nydelig håndverk av utsøkt kvalitet, mens annet er skrot som faller fra hverandre hvis du ser hardt på det. Med andre ord: vær nøye med hva du kjøper og hvor du kjøper det. En annen spesialitet i Sydney er opaler. Men igjen, vær oppmerksom på at det er mange billige etterligninger på markedet, så sørg for å kjøpe dette hos en velrenommert forhandler.

De som er på jakt etter eksklusive designerprodukter, kan sette kursen for Elizabeth Street eller Castlereagh Street, mens andre vil foretrekke de mer folkelige handlegatene og shoppingsentrene i Central Business District, som Pitt Street og George Street. Prøv for eksempel The Galleries Victoria eller Queen Victoria Building.

I Hay Street/Thomas Street finner du fabrikkutsalget Market City, og her ligger Sydneys største og livligste marked, Paddy’s, der du kan få kjøpt det meste av rimelige klær, bøker, CD-er og LP-plater, frukt og grønnsaker, blomster, fugler og fisk.

Generell informasjon
De fleste butikkene i Sydney har åpent fra kl. 0900 til 1730 på hverdager, med langåpent til kl. 2000 eller senere på torsdager. Lørdager stenger noen litt tidligere. Søndager er det stort sett stengt overalt. Ikke glem at du betaler 10 % moms, og på alle kjøp over 300 dollar, eller ca. 1450 kroner, kan du få refundert momsen ved utreise. Ikke alle forretninger praktiserer denne ordningen, så se etter Tax Free Shopping-merket ved inngangen hvis du skal kjøpe noen dyrere artikler, og få med deg et utfylt og stemplet skjema og kvittering.

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.