• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Shopping i Tallinn

tallinn woodstock

Shopping i Tallinn er for mange en fryd. Litt humoristisk blir det sagt at for hver ny butikk eller shoppingsenter som etableres, er det et gammelt som utvider og fornyer. Det er fortsatt billig i Tallinn, og du finner en skjønn forening av varer fra øst og vest.


 


Når det gjelder shopping i Tallinn, vil mange være på jakt etter håndverksprodukter. Du finner mye i glass og lær av bra kvalitet, i tillegg til uante mengder suvenirer fra sovjettiden.  Det er flere utendørsmarkeder som har spesialisert seg på denne type produkter.

Ønsker du å være sikker på at håndverksproduktene er av god kvalitet, så er det bedre å kjøpe disse i spesialbutikker i gamlebyen, og ikke på de billigere utendørsmarkedene. Vi foreslår området rundt gaten Katariina Käik for denne typen produkter.

Drikkevarer i Tallinn

Mange vurderer muligheten for å få kjøpt billig russisk champagne når de er i Tallinn. Russisk champagne holder høy kvalitet og koster gjerne kun 50 kroner flasken. Forsøk også Vana Tallinn, som er byens favorittlikør. Spesialbutikker for alkohol finner du flere steder i sentrum.

Shoppingsentre i Tallinn

Det finnes mange større shoppingsentre i Tallinn. De fleste kjøpesentrene tilbyr en kombinasjon av kjente motemerker i tillegg til lokale produkter. Kjøpesentrene er spredd rundt i Tallinn, og du må utenfor gamlebyen for å besøke de beste.  Her er et utvalg av gode kjøpesentre og varemagasiner:

Stockmann
Stockmann, som er Finlands mest kjente varemagasin, har et stort senter i Tallinn. Adressen er Liivalaia 53. Stockmann har klær, kosmetikk, sko, vesker og lærvarer, elektronikk og mye annet i god kvalitet.

Viru Center 
Viru Center, som ligger i gaten Viru väljak 4/6, er nytt og trendy. Dette store senteret har alt av butikker og kjente merker i tillegg til en rekke hurtigmatrestauranter og kafeer. Du finner kart til shoppingsenteret på deres hjemmeside.

Tallinna Kaubamaja
Det kanskje mest interessante kjøpesenteret i Tallinn er Tallinna Kaubamaja (gaten Gonsiori 2). Tallinna Kaubamaja var tidligere et typisk sovjetisk varehus, men det holder fortsatt stand i konkurransen mot nyere og mer moteriktige sentre. Dette senteret ligger like ved Viru Center, så du får ingen problemer med å besøke begge.

Markeder i Tallinn

Besøk Keskturg ved gaten Keldrimäe 9. Dette er en tradisjonsrik torghall der alt fra bær til kjøtt blir solgt. Du får også kjøpt billige klær og suvenirer på dette markedet. Markedet er åpent til kl. 1600 alle dager, med unntak av søndager, da det stenger kl. 1300.

Kartet viser hvor du finner Keskturg-torget i Tallinn
{googleMaps addr="keldrimae 9, Tallinn, Estland"
width=100% height=250 zoom=15 addoverview=0}

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.