• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Attraksjoner i Thessaloniki

thessaloniki stdemetriusthess

Blant de mange interessante byggverkene i Thessaloniki er Sofiakatedralen fra 700-tallet, bygd etter mønster av Konstantinopel, Rotunden (Georgskirken, sannsynligvis fra 300-tallet), St. Dimitrioskirken fra 400-tallet som ble gjenreist etter brann i 1917, [se bildet først i artikkelen] Galeriusbuen fra år 297 og det venetianske citadell fra 1400-tallet med rester av Marcus Aurelius' triumfbue, de mest interessante og severdige.



Husk at Thessaloniki har blitt ødelagt flere ganger av brann og dessuten ble byen i 1978 rammet av et kraftig jordskjelv og mange av byens mest interessante bygninger fikk skader.

Bysantisk museum i Thessaloniki

Det bysantiske museum finner du i gaten 2 Stratou Avenue. Åpningstidene er fra 0800 til 1930 med unntak av mandager hvor det åpner kl 1300. Museet gir deg innsikt i bysantisk kunst og kultur. Se statuer, malerier, bruksgjenstander og mye mer på dette museet.

I Thessaloniki finner du også et bra arkeologisk museum, etnologisk museum, museum for makedonsk kunst og kultur og mye mer. Det er faktisk slik at det myldrer av museer i Thessaloniki. 

Det hvite tårnet i Thessaloniki

Det hvite tårnet i Thessaloniki er et landemerke i byen. Du finner det langs havneområdet. Her er også et museum som viser fresker, skulpturer og annet. Det hvite tårn ble konstruert av ottomanerne.

Modiano-markedet i Thessaloniki

Husk å få med deg et besøk på det gamle matmarkedet Modiano hvor bodene er fullastet med fisk, frukt, kjøtt og grønnsaker. Markedet befinner seg ved Aristotelis-torget og gaten Venizelou. Du får garantert mulighet til å kjøpe billig kvalitetsmat her.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.