• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Med barn i Vilnius

vilnius beach bar

Vilnius er et hyggelig reisemål for barnefamilier. Byen mangler kanskje de store fornøyelsesparkene og badeparkene som mange andre storbyer har, men det er likevel nok av tilbud som vil begeistre de små. I det store shoppingsenteret Akropolis nord for sentrum burde hele familien kunne engasjere seg i timevis.



Her finner du både et stort lekerom med ballbasseng og rutsjebaner for de aller minste, og bowlinghall, skøytebane og kino for de litt eldre. Og selvfølgelig flere fastfoodrestauranter å stille sulten på.

Alle vil synes at ekspressheisen opp og utsikten fra toppen av det 325 meter høye TV-tårnet er spennende. Åpent fra kl. 1000 til 2100 hver dag, og billettene koster 35 kroner for voksne og 15 for barn.

I sentrum av Vilnius, i Arkliu gatve 5, ligger dukketeateret Lele, som har eksistert siden 1958. Teateret fremfører ofte kjente eventyr som Rødhette og ulven, Askepott og Pinocchio, som barna kjenner fra før, og dermed ikke er så avhengig av språket for å forstå.

Selv om servicen og vennligheten i Litauen av og til kan være godt under ønsket nivå, strekker likevel de fleste seg langt for barn. De fleste hoteller og restauranter tilbyr senger, stoler og porsjoner for de små. Toalettene rundt om i byen er av høyst varierende standard, så det enkleste og tryggeste er nok å benytte seg av fasilitetene på et hotell eller en restaurant hvis krisen skulle være ute.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.