• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Turist på Vir

vir beach

I høysesongen, dvs. i slutten av juli og tidlig august myldrer det av feriegjester på Vir. Ellers om året er dette en rolig og idyllisk øy. Vir byr på flere små strender og enkle pittoreske havner.

Landskapet er ganske variert, fra ulendt klippelandskap til olivenlunder og områder med vinranker. Vir er perfekt for sykkelturer og fotturer. Og vil du utforske mer natur, er det ikke langt til nasjonalparkene i Krka, Kornati or Paklenica. 

Photo: „Strand lucica“ von Bavag in der Wikipedia auf Deutsch - Eigenes Werk (Original-Bildunterschrift: “selbst fotografiert”). Lizenziert unter Gemeinfrei über Wikimedia Commons.



Ellers brukes tiden på Vir til bading og soling, samt også vannsportaktiviteter som f.eks. surfing. Ellers kan du fint leie deg en seilbåt, eller være med flere andre i en seilbåt, og nyte late dager langs Kroatias kyst. Vir ligger 25 kilometer fra Zadar og kun 20 kilometer fra flyplassen.

Klimaet er varmt og godt hele sommeren, med tidlig vår og sen høst. Været er typisk Middelhavsaktig, og en slik atmosfære gjennomsyrer også livet på øya! For å lese om lokal mat og shopping, se vår store reiseguide fra Zadar i Kroatia!

Den kanskje mest berømte severdigheten på Vir er en venetiansk borg som heter Kaštelina. Venetianerne bygde festningen på 1600-tallet for å beskytte befolkningen i bl.a. Nin fra angripere fra Tyrkia. På nordsiden av det som er igjen av borgen vil du kunne se en løve, symbolet på Republikken Venezia. Du finner også en kirke i rundbuestil fra 1100-tallet. Øyas høyeste punkt er 112 meter over havet og kalles Bandira.


Klikk her for offentlig nettside om Vir i Kroatia!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.