• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Shopping i Zadar

Zadar er en stor by etter Kroatisk målestokk, så dette er et sted hvor du kan handle det aller meste. Selvsagt kan ikke Zadar måle seg med metropoler som London, Milano eller Paris, men på den annen side så er vel ikke hit du reiser hvis hovedmålet er shopping av siste mote heller?

Zadar er en glad sommerferieby, og selvsagt også turistifisert, så det overrasker ingen om du finner norske eller svenske aviser i en kiosk. I alle fall kan du kjøpe aviser fra Italia, Tyskland og Storbritannia. Ta turen til kiosken Slobodna Dalmacija på fastlandssiden av broen som fører til Gamlebyen.



Det som er verdt å få med seg er blant annet lokale delikatesser, som ost og skinke. Ta gjerne en titt på Kroatisk håndverkskunst og gamle antikviteter også. Mye fint å få kjøpt, og til priser som er gode. Aller mest oppmerksomhet gis til den lokale kniplingskunsten. Prisen kan virke høy, men dette er håndverk av øverste klasse, og antall timer som ligger bak er mange! Er du på jakt etter klær, sko eller tilbehør til dette, vil lokale merker være billige. Internasjonale merkevarer har derimot internasjonale priser også. 

Kniplinger og håndverksprodukter i Zadar

Studio Lik finner du i gaten Don Ive Prodana 7 og den holder åpent fra 0900 til 1500 og 1800 til 2100 alle hverdager. Lørdager holdes det åpent kun morgenøkten og søndager er det stengt.  Her finner du tradisjonsrike kniplingsprodukter fra nærområdet og også andre håndverksprodukter fra andre steder i Kroatia, f.eks. Dubrovnik og Lepoglava. Du finner også keramikk og glasstøy her.

Antikviteter i Zadar

For shopping av antikviteter tar du turen til antikvitetsmarkedet som befinner seg i gaten Jurja Barakovića, i gamlebyen. Åpent daglig mellom 0900 og 1400, og 1500 til 2100. Her finner du en rekke produkter laget i Dalmatia-regionen, og er du dyktig til å forhandle, så kan du kanskje gjøre et virkelig kupp!

Shoppe mat og delikatesser i Zadar

Pag-ost og Posedarski pršut er noe du bare må kjøpe. Pršut-skinka betyr like mye for folkene i Dalmatia-regionen som Parmaskinken betyr for Italienere. Naturligvis må du kjøpe med deg denne. Du får pršut tørket og salt eller myk og mild. Uansett type er skinka god! Nytes best med olivenolje, tomater og deilig rød vin!  Pag er ost fra sauemelk, og i smak og konsistens kan den kanskje minne om Parmesan. Osten er dyr, men er verdt det. Let etter utsalgssteder med skilt som sier "Paški sir".

Butikken Slavonica finner du i shoppingsenteret City Gallery (i gaten Murvička 1) og er obligatorisk å besøke for alle som er glad i kjøtt, skinke og salami. Ikke minst finner du hjemmelagede slavonske spesialiteter her!

Shoppingsentre i Zadar

Callegro (Vi har fått beskjed om at dette senteret er stengt!) Kom gjerne med supplerende informasjon nederst på vår side).
I hjertet av Zadar finner du et moderne og ganske så spesielt shoppingsenter. Det heter Callegro og ligger i gaten Široka ulica 18. Åpningstider er 0730 til 2400 uken gjennom i høysesong. Inspirasjonen i arktiketuren er hentet fra Romertiden, men innpakningen er hypermoderne. Her er også spisesteder, kino og mye mer, i tillegg til alle typer butikker.

City Gallery
I gaten Murvička 1 finner du dette multisenteret hvor spektakulær arkitektur inneholder masse butikker og kulturaktiviteter. City Gallery er en attraksjon i seg selv. Åpent fra 0900 til 2100 mandag til lørdag. Åpent 0900 til 1400 på søndager. Vi kunne like gjerne vært i London eller Berlin, men uten så flotte strender i nærheten!  OBS! På søndager er det supermarkedet, caféer, det lokale (grønne) markedet og kinoen som er åpen.  Ordinære butikker er stengt.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.