• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Sør-Korea

Sør-Korea er et ferieland som har utrolig mye å by på!

Sør Korea Flagg.svgHovedstad: Seoul
Folketall: ca 50,2 millioner (2013)
Tidsforskjell fra Norge: Ligger 8 timer foran (7 timer om sommeren) Norge).  Sør-Korea har UTC +9
Valuta: Sør-Koreanske won (KRW)
Språk: Koreansk
Nasjonaldag: Uavhengighetsdagen er 15. august
Religion: De fleste tilhører ikke noen religion. Kristendom er størst med ca 26 % registrerte, mens 23 % tilhører buddhismen
Landegrenser: Nord-Korea
Styreform: Republikk
Telefon: +82



Klima i Sør-Korea:

Korea er et lite land og været har en tendens til å være det samme over hele landet. Klimaet er generelt temperert, med sterkere regnskyll om sommeren enn om vinteren. Siden landet består av mye fjell og daler, er det om vinteren "alltid" snø på høyereliggende strøk.

Vinteren kan bli kald og temperaturen holder seg mellom -7 °C to 1 °C. Det er ikke uvanlig med mye snø. Det kan imidlertid være brutalt varmt om sommeren, med en variasjon fra 22 °C til 29 °C og høy luftfuktighet.

Sør-Korea og geografi

Sør-Korea er beliggende på den sydlige del av den Koreanske halvøya som stikker ut fra det Asiatiske kontinent. Sør-Korea er rik på fjell.

Sør-Korea gjør krav på mer enn 3000 øyer, de fleste små og ubebodde. Den største øya heter Jeju Do og den huser Sør-Koreas høyeste fjell Hallasan. Fjellet var tidligere en vulkan og det strekker seg 1950 meter over havet.

Turist i Sør-Korea

Sør-Korea er den demokratiske halvdelen av Korea. Sør-Korea deler historie, kultur og språk med sine brødre i nord. Av naturlige årsaker er det svært mye enklere å reise som turist i Sør-Korea enn i Nord-Korea. Ditt første møte med Sør-Korea skjer antagelig via Incheon International Airport (ICN), som ikke ligger lange veien fra hovedstaden Seoul. Dette er den viktigste flyplassen for internasjonale flyvninger til og fra Sør-Korea. Her holder også landets internasjonale flyselskap til, Korean Air.

Landskapet er fullt av fjell og Sør-Korea er ypperlig for både skientusiaster og mountainbike-fantaster, og landet lokker med så mange som 20 nasjonalparker.  Det er derfor ikke rart at Sør-Korea lokker til seg naturelskere fra både Asia og resten av verden.

Er du på jakt etter moderne storbyer har hovedstaden Seoul nok å by på med sine skyskrapere og neonlys. Men her finner du også templer, gamle hager og historiske attraksjoner for deg som vil se mer av det "gamle" Korea.

Om sommeren kan det bli svært varmt i Sør-Korea, så mange turister kombinerer besøket i landet med en badeferie. Det finnes mange strender rundt omkring, og et valg mange velger seg er byen Busan, hvor badeliv og storbyliv blandes i en skjønn forening.



Viktige byer i Sør-Korea er:

  • Seoul - hovedstaden i Sør-Korea
  • Busan
  • Daegu
  • Daejeon
  • Incheon
  • Gwangju
  • Ulsan

Den Koreanske valutaen er Won (ISO: KRW) med symbolet "₩".

* Mynter: ₩1, ₩5, ₩10, ₩50, ₩100, ₩500
* Sedler: ₩1000, ₩5000, ₩10000

₩1000 er omtrent 5 - 6 kroner!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.