• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Spise i Riga

Restaurantene i Riga er kjent for god kvalitet og lave priser. Som i alle europeiske storbyer finner du også uterestauranter, kafeer og barer. Prisene er ca. halvparten av det vi er vant til å betale i Skandinavia, og noen ganger enda lavere.

Når du først er i Latvia, skal du spise et ekte latvisk måltid: svinekjøtt, poteter og enorme porsjoner er typisk. Også grillet og røkt fisk er vanlig. De billigste, lokale restaurantene har et preg av å være fastfood-restauranter og tilbyr ofte russisk mat som pannekaker og en rusisk kebabvariant. Maten her er normalt bedre enn den du får på fastfood-restauranter i Vest-Europa. Tips blir mer og mer vanlig i Latvia, og det er normalt å gi 10 % av regningen i tips etter et hyggelig restaurantbesøk i Riga.



Alle elsker te i Riga! 

Folk i Riga elsker å drikke te, både for fornøyelsen og for helsens skyld. Flere tehus har dukket opp de senere årene. Vi anbefaler tehuset Apsare and Zen, der dyktige servitører tilbereder teen din. Beliggenheten er ypperlig, rett ved St. Peters-kirken i gaten Kungu Iela. Du kan nyte koppen med te i stille og hjemmekoselige omgivelser i første etasje eller legge deg på madrasser i underetasjen.

Et annet valg er Tea Club Gija, ved gaten 1a Strelnieku Iela. Interiøret er marokkanskinspirert. Her kan du slappe av på en sofa, lytte til rolig musikk og kjenne fred med deg selv. Velg mellom kinesisk, indisk og marokkansk te. Her er også fri tilgang til Internett. Fredager og lørdager er stedet åpent til kl. 0500 om natten (morgenen).

Et utvalg av restauranter i Riga

Riga har flere svært gode restauranter, og du kan få en miks av mat som både er øst- og vestorientert. Du finner armenske, russiske og georgiske restauranter. Også thairestauranter, sushibarer og pizzarestauranter av bra kvalitet finnes i Riga. Normal pris er mellom 5 og 10 lvs (60 til 120 kroner) for en hovedrett.

De mest eksklusive restaurantene er som regel tilknyttet de dyreste hotellene. Restaurant Piramida på hotell Ridzene og Seasons Restaurant på Grand Palace hotell regnes blant de aller beste. Hovedretter her koster fra 7 lvs (85 kroner).

Vi kan også anbefale restauranter i gamlebyen. Et forslag er den japanske restauranten Sumo i Kungu Iela 8. Spesialiteter er shushi, noodles, fugl og rødt kjøtt servert sammen med godt øl eller god vin i en hyggelig atmosfære. Sumo er en liten og sjarmerende restaurant. For de mer økonomibevisste kan vi anbefale den italienske restauranten Pomodoro, (ligger i gaten Vecpilsetas Iela), som har tradisjonelle italienske retter og meget gode pizzaer. Og vi fikk i tillegg svært god service!

Spesialitet og konseptrestauranter i Riga

Prøv Lidorestaurantene. De tilhører en kjede som serverer variert buffé med lokal mat. Du får supper, salater, frukt og desserter. Hovedretten (hvis du vil ha den) bestiller du ved siden av. Shashlik og grillet laks er favorittene til folk flest. Ikke bli overrasket om prisen er under 50 kroner til sammen for alle rettene.

 


KLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter!

Gjør et flykupp nå!