• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Attraksjoner på Rhodos

Den mest populære attraksjonen på Rhodos er antagelig gamlebyen i Rhodos by. Der finner du sjarmerende plasser, flotte bygninger og kirker og et myldrende menneskeliv.  Ta med kameraet og utforsk gamlebyens attraksjoner og severdigher. Rhodos by har en av Europas flotteste middelaldermiljøer.  



Besøk også Mandrakihavnen som ligger mellom de to bystrendene som omgir Rhodos by.  Vedrørende Rhodos by tipser vi om Suleimans moské, Grand Master's Palace, Palazzo Governale og Akropolis.

Viktigste severdigheter og attraksjoner på Rhodos

Faliraki vannpark
Dette er en av Europas største vannparker og en tur hit gjør deg garantert til barnas store helt. Faliraki vannpark ligger ca 13 km sør for Rhodos by og den enorme parken dekker hele 100 000 kvadratmeter.  Gjør deg klar til svarte hull, turbo-fossefall, krokodillebasseng og mye annet moro. http://www.water-park.gr/

Ostrich Farm & park
Dette er en strutsepark med beliggenhet midt på øya, ca 5 kilometer inn fra vestkysten. Hvorfor ikke ta en tur til Ostrich Park & Farm som et avbrekk fra late dager på stranden? Her møter du sjeldne dyr i vakre omgivelser. Du kan også ri på kamel, handle annerledes suvenirer (fra struts) og spise en enkel lunsj.  Inngang ca 50 kroner for voksne.  http://www.rhodos-info.de/rhodos-ostrich-park/english.htm

Sommerfugldalen
Den vakre petaloudes-dalen (sommerfugldalen) er absolutt verdt et besøk. Her finner du tusenvis av sommerfugler av arten Euplagia quadripunctaria rhodosensis.  Sesongen er fra juni til september.

Termiske bad i Kalithea
Få kropp og sjel i balanse ved å ta turen til det termiske bad i Kalithea. Opprinnelig ble badet bygget av italienere på begynnelsen av 1900-tallet. Men at kildene her har helsebringende virkning er noe lokalbefolkningen har visst siden "tidenes morgen".

I dag er anlegget renovert og du kan beundre vakker arkitektur og flotte kunstverk. Stranden er pittoresk og vakker, og vannet er så klart som det går an.  En grei cafe gir deg mat, og busser tar deg til og fra Rhodos by.

Akvariet på Rhodos
Akvariet på Rhodos er mer enn et akvarium.  Det er også et museum og et forskningssenter. Bygningen i seg selv er også et fotografi verdt. En typisk italiensk Art deco-stil.

Akvariet har 40 tanker som inneholder ulike marine skapninger fra Middelhavet og inkluderer blekksprut, anemoner, fisk, havskilpadder og mye annet.  Akvariet befinner seg i Faliraki på østkysten, ca 13 km sør for Rhodos by.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.