• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Attraksjoner i Ålesund

Jugendarkitekturen, eller art noveau-stilen som den også kalles, er stadig Ålesund fremste trekkplaster, med sine fasadeornamenter, tårn og spir. Ålesund er internasjonalt kjent som en av de fineste jugendbyer i Europa. Lær mer på Jugendstilsenteret i Apotekergata 16.



Kunstmuseet Kube

Vegg i vegg med Jugendstilsenteret ligger kunstmuseet KUBE.

Sunnmøre Museum

Sunnmøre Museum er et folkemuseum med kulturhistoriske utstillinger og en omfattende samling av gamle hus og båter. Adressen er Borgundgavlen. Samme sted ligger Middelaldermuseet hvor du kan se spor etter kirker, bygninger og havneanlegg 1000 år tilbake i tid.

Ålesund Museum

Ålesund Museum gir deg et spennende innblikk i Ålesunds historie gjennom gjenstander og bilder. Utforsk utstillingene om Bybrannen i 1904, fiskeri, fangst og distriktets båter. Rasmus Rønnebergsgt. 16.

Atlanterhavsparken

Atlanterhavsparken er Ålesunds akvarium, og et av de største i hele nord-Europa. Atlanterhavsparken ligger i et friområde med turstier, kulturminner, fiskeplasser og badestrand med dykkemuligheter, få minutter fra sentrum ved Tueneset.

Besøk Aksla

Fra toppen av byfjellet Aksla har du et fabelaktig panorama over Ålesund, Sunnmørsalpene og skjærgården, hvis du orker å gå de 418 trappetrinnene fra Byparken.

Gange-Rolf

I Byparken står en statue av Gange-Rolf, vikingen fra Giske utenfor Ålesund som ble hertug av Normandie i Frankrike i år 911. I utlandet er han mest kjent som Rollo, og tilsvarende statuer står i Rouen i Frankrike og Fargo i USA. I Byparken står også en staute av den tyske keiser Wilhelm II, som hjalp Ålesund med gjenoppbyggingen etter bybrannen i 1904.