• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Attraksjoner på Formentera

formentera faro de la mola

Selvsagt er det strendene og naturen som er hovedattraksjonen på Formentera. Dette er som i Karibien, bare enda vakrere omgivelser og natur. Men det betyr ikke at det ikke finnes noe annet å se. Her er et lite utvalg!



Fyrtårnet La Mola

Helt øst på Formentera befinner fyrtårnet La Mola seg, kjent fra filmen 'Sex og Lucia'. Fyrtårnet som befinner seg luftige 147 meter over havet, er i seg selv ikke spesielt imponerende. Tror du at dette er som Eiffeltårnet tar du feil. Men området rundt tårnet med loddrette klipper gir en sterk kiling i magen og får fotofingrene til å klø.

Litt vest for fyrtårnet byr La Mola på et fantastisk utsiktspunkt. Her får du full vy over nær sagt hele Formentera . På det beste utsiktspunkt er det dessuten en restaurant hvor naturlig nok bordene raskt blir reservert. Skal du ha en romantisk middag i ferien, så er dette helt klart turistfellen du skal velge.

Fyrtårnet Barbaria Cape

Reiser du fra Fyrtårnet La Mola til Formenteras motsatte ende, det vil si helt sydøst, vil du se fyrtårnet ved Barbaria Cape. Mange hevder dette er det vakreste du kan se på Formentera, spesielt hvis du kommer hit til solnedgang.

Grotten i Cave Barbaria

Like ved fyrtårnet på Barbaria Cape finner du et "hull" som åpenbarer "verden" for deg. Det er en stige som tar deg ned i grotten og du kan knipse flotte skrytebilder for sosiale medier.

Forsvarstårnene på Formentera

Langs kystlinjen til Formentera finner du fem forsvarstårn bygget på 1700-tallet for å beskytte øya mot pirater. Tårnene var en del av kommunikasjonssystemet på øya. Om dagen kommuniserte de ved hjelp av røya, mens ild ble benyttet på kvelden/natten. Tårnene ble utviklet til å bli aktive forsvarstårn etterhvert som Ibiza vokste, selv om det kun var tårnet ved Cap de Barbaria som fikk kanoner.

De fem forsvarstårnene på Formentera er Torre de sa Guardiola på øya Espalmador, Torre de sa Punta Prima, Torre de la Gavina (vest på Formentera), Torre des Garroveret ved Cap de Barbaria og Torre des Pi des Català.



Romerske ruiner ved Can Pins

Det finnes historiske spor fra Romertiden på Formentera. Castellum Can Blai eller Castullm of Can Pin er det viktigste funnet på Formentera og dateres tilbake til år 300 e.Kr. Ruinen befinner seg så å si nøyaktig 10 kilometer fra Savina (mot Pilar), i nærheten av Es Caló-området.

Ruinen var en gang en firkantet bygning med fem tårn, ett i hvert hjørne og ett som voktet inngangspartiet. Plasseringen er på den høyeste delen av området, ca 10 meter over havet, slik at man hadde overblikk over kysten både nordover og sørøver.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.